Budăi, "derutat" după negocierile profesorilor cu Iohannis: Să fim atenți la ce declarăm și ce facem

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.05.2023 - 14:07
Budăi, "derutat" după negocierile profesorilor cu Iohannis - Foto: Facebook/ Marius Budai

După discuțiile dintre președintele Klaus Iohannis și liderii sindicatelor din Educație, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a subliniat necesitatea de a acorda o atenție maximă în ceea ce privesc declarațiile și viitoare acțiuni ale politicienilor.

SHARE

Dacă ieri, ministrul Muncii, Marius Budăi încerca să arunce vina pe fosta coaliție de guvernare PNL-USR-UDMR pe ceea ce se întâmplă acum în România cu privire la greva profesorilor, acum ministrul "a amuțit" după ce sindicatele din învățământ au mers la Cotroceni să găsească rezolvare în problema salarizării care se află chiar la Ministerul Muncii condus de Budăi și la Ministerul Finanțelor, condus de Adrian Câciu.

Budăi, "derutat" după negocierile profesorilor cu Iohannis

"Cred că în acest moment este crucial să fim extrem de atenți la ceea ce declarăm și ceea ce facem, mai ales având în vedere întâlnirile liderilor de sindicat cu președintele Klaus Iohannis și viitoarea întâlnire de la guvern", a declarat Budăi după discuțiile desfășurate.

Budăi "învoca divinitatea" pentru a rezolva criza din Educație la mai bine de o săptămână de când profesorii au spus "stop bătăii de joc la adresa profesorilor" și au intrat în grevă generală.

„Dacă ar sta în puterea mea, cu ajutorul lui Dumnezeu aș fi închis problema până acum. Dar suntem în situația asta pentru că într-o guvernare strict de dreapta, legea salarizării și a pensiilor au fost puse "pe dreapta". Este clar că fiind închiși în case și nerespectându-se legea, oamenii au ajuns la limita suportabilității.

Citește și: Profesorii au anunțat oficial că greva continuă. Nu acceptă acordul girat de președinte. Vrem fapte!

Eu am spus clar că soluția nu este doar la ministrul Muncii, ci trebuie să vina dintr-un dialog onest cu sindicatele, de la întreaga coaliție, să găsim varianta de mijloc, care să poată debloca situația.”, a declarat Budăi, la un post de televiziune.

O nouă ofertă salarială pentru profesori

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri la Palatul Cotroceni cu liderii coaliţiei, pentru discuţii privind greva generală din educaţie.

La discuţii au participat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Întâlnirea a durat aproximativ o oră iar liderii coaliţiei au plecat la Palatul Victoria pentru a se întâlni cu reprezentanţii sindicatelor. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă urmează să prezinte sindicatelor oferta din acordul discutat cu şeful statului.

Citește și: Cum sunt afectați de greva profesorilor elevii care vor să meargă la Harvard, Cambridge ori Sorbona

Oferta coaliţiei pentru sindicatele din educaţie cuprinde, potrivit unor surse politice, o majorare salarială de 25-30%, începând cu 2023, în raport cu salariul minim, iar restul majorării, până la 60%, eşalonat in următorii doi ani, potrivit News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te