Urmare a reorganizării dispuse de Bolojan, din 10 angajați ai revistei au mai rămas cinci. În noua organigramă se desființează postul de director general, un post de redactor, unul de contabil, unul de referent secretariat și unul de curier.
În noua structură, la revistă lucrează un redactor șef, trei de redactori și un secretar de redacție.
"Scopul nostru este să asigurăm editarea revistelor. Dar este o chestiune secundară care este structura care editează revistele. Pentru că aceasta înseamnă, de fapt, un personal administrativ. Şi-atunci am considerat că nu este niciun fel de dezonoare sau scădere a nivelului de reprezentare dacă Biblioteca Judeţeană care are un personal specializat, contabilitate, achiziţii, administrativ, cu acelaşi personal, subliniez, fără să mai angajăm alţi oameni, face aceleaşi lucruri atât pentru Revista 'Familia', cât şi pentru Revista 'Varad'. Iar partea culturală, editorială, este independentă în structura Bibliotecii şi nimeni n-o să le dicteze ce să scrie. Dar cred că-i vor degreva de activitatea de tipărire, de chestiuni de genul acesta şi va fi tot în beneficiul lor că vor putea reflecta cum să aibă un conţinut cu o adresabilitate cât mai mare şi cât mai calitativ. Prin urmare, nu se desfiinţează Revista 'Familia' şi 'Revista Varad', aşa cum am văzut că au mai apărut informaţii ieri şi azi. Nu, ele fuzionează din punct de vedere administrativ, iar Biblioteca Judeţeană 'Gheorghe Şincai' va edita, cu onoare, aceste reviste", a explicat Bolojan.
Însă Uniunea Scriitorilor nu a fost mulțumită de situație: “Ni se pare de neînțeles decizia anulării personalității juridice a publicației „Familia”, mai ales în condițiile în care membrii redacției acceptaseră – pe parcursul a două întâlniri cu conducerea CJ Bihor – măsurile necesare de reducere a personalului. Pierderea personalității juridice a revistei și dizolvarea ei în cadrul unei biblioteci județene (care are o cu totul altă menire culturală) aduc, în opinia noastră, o gravă atingere nu numai publicației în sine, ci și vieții literare bihorene, literaturii române în general“.
Și senatorul PSD Florian Bodog s-a arătat a fi îngrijorat de soarta culturii din județul Bihor: “Ambasadorul Statelor Unite ale Americii va ajunge la Oradea să doneze cărți în limba engleză și să vadă ce a lăsat Ilie Bolojan din Biblioteca Județeană, după marea "reformă culturală": un raft.