Contractul dintre primăria Sectorului 1 și Romprest a fost încheiat pe vremea când primar era liberalul Andrei Chiliman.
Bolojan a explicat, la Digi 24, că Oradea are 210.000 de locuitori și plătește pentru salubritate și deszăpezire 11 milioane euro/an către o societate privată. În Sectorul 1 sunt 250.000 de locuitori, iar Primăria achită facturi de peste 50 milioane euro pe an.
Bolojan arată că-n Sectorul 1 colectarea gunoaielor costă enorm
"Eu înțeleg că în București veniturile încasate de primărie pe cap de locuitor sunt de 9.000 lei/an față de 2.700 lei/an la Oradea, dar să te coste salubrizarea de aproape 5 ori mai mult la o diferență de doar 30.000 de locuitori e ceva foarte în neregulă aici la București", a declarat Bolojan, potrivit unei transcrieri de pe ziare.com.
Site-ul România Curată scria că acesta este unul din cele mai dubioase contracte încheiate de Chiliman.
Citiți și: Candidatul PNL la primăria Bragadiru, susținut de Piedone Popescu, primarul penal al Sectorului 5
“Cel mai controversat contract încheiat în timpul administrației Andrei Chiliman este de departe cel cu firma Romprest – un contract pe 25 de ani, pentru ridicarea gunoiului din sector, cu o valoare estimată de circa 450 milioane de euro plus TVA.
În 2007, primarul Andrei Chiliman a refuzat să prelungească contractul de curățenie cu REBU, încheiat în urmă cu 10 ani, și a lansat procedura de licitație pentru a desemna o nouă firma care să facă curățenie în sector în următorii 25 de ani.
Câștigătoare a fost desemnată firma Romprest, controlată la vremea respectivă de Florian Walter (fost Buşcă), finul lui Miron Mitrea. Consiliul Local Sector 1 și compania Romprest au semnat contractul nr.J077/S/30.06.2008 privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate, valoarea acestuia fiind de 450 de milioane de euro fără TVA.
În 2011, Curtea de Apel Braşov a anulat definitiv și irevocabil anunțul de participare şi documentația prin care s-a atribuit contractul încheiat în 2008 între Primăria Sectorului 1 și Romprest. După 2012 nu mai apare nicio informație despre ce s-a întâmplat cu aceste sentinţe judecătorești, cert este că acest contract cu Romprest a rămas însă în vigoare și până astăzi“, a arătat România Curată.
CITEȘTE ȘI: Medicul Cherecheș, fost consilier al lui Voiculescu, desființează campania pro-vaccinare a USRPLUS