Bolojan arată că în Sectorul 1 colectarea gunoaielor costă de cinci ori mai mult decât la Oradea

DE Mircea Marian | Actualizat: 07.06.2021 - 11:49
Bolojan arată că în Sectorul 1 colectarea gunoaielor costă de cinci ori mai mult Foto: Facebook

Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, a susținut, indirect, bătălia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, cu Romprest, arătând că prețul plătit în acest sector pentru colectarea gunoaielor este uriaș.

SHARE

Contractul dintre primăria Sectorului 1 și Romprest a fost încheiat pe vremea când primar era liberalul Andrei Chiliman. 

Bolojan a explicat, la Digi 24, că Oradea are 210.000 de locuitori și plătește pentru salubritate și deszăpezire 11 milioane euro/an către o societate privată. În Sectorul 1 sunt 250.000 de locuitori, iar Primăria achită facturi de peste 50 milioane euro pe an. 

Bolojan arată că-n Sectorul 1 colectarea gunoaielor costă enorm

"Eu înțeleg că în București veniturile încasate de primărie pe cap de locuitor sunt de 9.000 lei/an față de 2.700 lei/an la Oradea, dar să te coste salubrizarea de aproape 5 ori mai mult la o diferență de doar 30.000 de locuitori e ceva foarte în neregulă aici la București", a declarat Bolojan, potrivit unei transcrieri de pe ziare.com.

Site-ul România Curată scria că acesta este unul din cele mai dubioase contracte încheiate de Chiliman.

Citiți și: Candidatul PNL la primăria Bragadiru, susținut de Piedone Popescu, primarul penal al Sectorului 5

“Cel mai controversat contract încheiat în timpul administrației Andrei Chiliman este de departe cel cu firma Romprest – un contract pe 25 de ani, pentru ridicarea gunoiului din sector, cu o valoare estimată de circa 450 milioane de euro plus TVA.

În 2007, primarul Andrei Chiliman a refuzat să prelungească contractul de curățenie cu REBU, încheiat în urmă cu 10 ani, și a lansat procedura de licitație pentru a desemna o nouă firma care să facă curățenie în sector în următorii 25 de ani.

Câștigătoare a fost desemnată firma Romprest, controlată la vremea respectivă de Florian Walter (fost Buşcă), finul lui Miron Mitrea. Consiliul Local Sector 1 și compania Romprest au semnat contractul nr.J077/S/30.06.2008 privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate, valoarea acestuia fiind de 450 de milioane de euro fără TVA.

În 2011, Curtea de Apel Braşov a anulat definitiv și irevocabil anunțul de participare şi documentația prin care s-a atribuit contractul încheiat în 2008 între Primăria Sectorului 1 și Romprest. După 2012 nu mai apare nicio informație despre ce s-a întâmplat cu aceste sentinţe judecătorești, cert este că acest contract cu Romprest a rămas însă în vigoare și până astăzi“, a arătat România Curată. 

CITEȘTE ȘI: Medicul Cherecheș, fost consilier al lui Voiculescu, desființează campania pro-vaccinare a USRPLUS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te