Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că schimbarea sa din funcţie este o procedură "destul de complexă" şi că implică şi acordul USR PLUS, partid din care face parte.
"În primul rând, procedura aceasta de demitere e una foarte complexă. Nu e aşa că doreşte cineva de la PNL să îmi ia funcţia şi chiar se poate. Este o procedură destul de complexă. Trebuie şi partidul USR PLUS să fie de acord cu acest lucru. Adică, să ne înţelegem, nu e chiar atât de simplu. Desigur, am văzut că ei pot face multe abuzuri. Şi nu cred că ceva îi va opri să continue acest şir lung de abuzuri", a arătat Anca Dragu, într-o declaraţie acordată presei.
Întrebată dacă există persoane din PNL care şi-ar putea dori funcţia de preşedinte al Senatului, Anca Dragu a răspuns afirmativ.
CITEȘTE ȘI: Cea mai mare fraudă școlară din România: elevi de nota 4, absolvenți de 12 clase cu bac inclus
"Absolut. Numai că e o listă lungă şi să văd cum împart funcţia între ei", a spus ea.
În privinţa intenţiei convocării unei şedinţe a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în care toate partidele să se delimiteze de modul în care s-au comportat reprezentanţii AUR la ultima şedinţă de plen, Anca Dragu a apreciat că partidele ar trebui să se delimiteze în primul rând de modul în care un deputat PNL "a încercat să facă uzurpare de funcţie".
CITEȘTE ȘI: Cabral a rămas fără cuvinte. Însărcinată în nouă luni, Andreea Ibacka a sărit gardul casei
"Acesta cred că e primul pas. Apoi, discutăm şi alte aspecte. Dar ce s-a întâmplat în şedinţa de plen reunit de joi este de neconceput. Este pur şi simplu strigător la cer. Nu poţi să te faci că nu vezi cum deputatul PNL vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a abuzat, pur şi simplu, toată şedinţa", a precizat Anca Dragu.
Ea a menţionat că nu a discutat cu reprezentanţii PSD, în eventualitatea unui demers care ar putea viza schimbarea sa din funcţie.
"Nu am discutat cu cei din PSD despre o posibilă schimbare a mea din funcţie. Ce să le spun? Dacă asta consideră PNL - că trebuie să voteze împreună cu PSD pentru schimbarea preşedintelui Senatului... asta e", a declarat Anca Dragu.
Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.
La începutul şedinţei, Florin Roman a precizat că şedinţele plenului reunit se conduc alternativ de preşedinţii celor două Camere.
Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Roman să-i permită preşedintelui Senatului, Anca Dragu, să conducă şedinţa. Roman a închis şedinţa şi a plecat de la tribuna Parlamentului, la presiunea parlamentarilor USR PLUS şi AUR.
După ce Roman a anunţat că închide şedinţa, conducerea a fost preluată de preşedintele Senatului, Anca Dragu, potrivit Agerpres.