ALDE a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu şi celor trei miniştri propuși în Guvern

DE Adelina Sahlean | 13.09.2019 - 16:58

ALDE a transformat şedinţa informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid. Liderii s-au întrunit, după ce mai multe filiale au solicitat convocarea unui Congres.

SHARE

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calităţii de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu şi drept consecinţă, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a şedinţei ALDE, citată de Mediafax.

La şedinţa informală au participat Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chiţoiu, Norica Nicolai, Steluţa Cătăniciu, Daniel Zamfir, Toma Petcu, Liliana Mincu, Anton Anton şi Constantin Avram.

În cadrul şedinţei au fost discuţii despre nemulţumirile din partid, Marian Cucşa fiind unul dintre cei care au luat cuvântul. La rândul său, senatorul ALDE Daniel Zamfir şi-a exprimat nemulţumirea faţă de formarea grupului mixt ALDE - Pro România din Senat, au declarat surse din ALDE, pentru MEDIAFAX.

Iniţial întrunirea trebuia să aibă loc la sediul partidului, la ora 13.00, însă locul a fost schimbat la scurt timp după această oră, întrevederea mutându-se la Parlament.

Reuniunea restrânsă a ALDE, vineri la Parlament, are loc în contextul în care ultimele mişcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Graţiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu solicită convocarea Congresului.

Pe lângă Graţiela Gavrilescu au fost nominalizaţi în Guvern Alexandru Băişanu, la portofoliul Energie şi Ion Cupă pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales marţi, la şefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcţie din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formaţiuni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că respinge remanierea cerută de prim-ministru, spunând că o consideră nepotrivită. Călin Popescu Tăriceanu a trimis, miercuri, o scrisoare către şeful statului în care i-a cerut să nu îi numească pe membri ALDE propuşi la cele trei ministere, deoarece partidul a ieşit de la guvernare, iar o numire ar fi neconstituţională.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te