A patra ședință la Parlament pentru prezentarea moțiunii nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 07.09.2021 - 12:02
A patra ședință la Parlament pentru prezentarea moțiunii nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum. Foto arhivă, Inquam Photos/George Călin

Cea de-a patra ședință a Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor în care parlamentarii trebuiau să stabilească calendarul de dezbatere și vot asupra moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

SHARE

George Simion, copreședinte AUR, spune că au fost prezenți doar 9 membrii ai BPR, din totalul de 26, iar aproape toți membrii PNL și toți cei din PSD au lipsit.

„Doar 9 dintre cei 26 de membri ai BPR au fost prezenți - cinci de la Camera Deputaților și patru de la Senat. Au lipsit PSD și PNL în integralitate, fără Ludovic Orban. Doar nouă sunt prezenți. Ceilalți țin cu Florin Cîțu și încearcă să blocheze moțiunea. Orban și Dragu au anunțat că vor trimite la Guvern moțiunea de cenzură”, a spus în live-ul său pe Facebook, George Simion, copreședinte AUR, formațiune ce susține moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

Este a patra reuniune de acest fel convocată în ultimele zile, după ce anterioarele nu au avut cvorum pentru luarea unei decizii. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat că va comunica moțiunea Guvernului „indiferent dacă va fi sau nu cvorum”.

Citește și: VIDEO Filmare nocturnă cu podul de 500 milioane € de la Brăila la care se lucrează non-stop

„În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură în Birourile permanente reunite şi de a comunica Guvernului, voi mai convoca o reuniune a Birourilor permanente reunite, după care voi comunica Guvernului, indiferent dacă va fi sau nu cvorum.

Mă voi consulta cu colegii din Birourile permanente pentru a convoca la o oră potrivită, astfel încât să putem să avem cvorum şi să putem derula procedurile constituţionale şi legale”, a anunțat luni preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Citește și: VIDEO Aventurile lui Van Damme în România: petrecere cu Dani Mocanu, beție în taxi, bătut în baruri

Şedinţe ale Birourilor permanente reunite au mai avut loc vineri seara, sâmbătă şi luni, dar nu a fost întrunit cvorumul necesar. Ele au fost convocate pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.