USR și PLUS au intrat în propria capcană, tot insistând pe alegeri parlamentare anticipate

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 06.02.2020 - 07:54

Senzația mea e că USR și PLUS au intrat în propria capcană, tot insistând pe alegeri parlamentare anticipate.

SHARE

Au refuzat să intre la guvernare alături de PNL, chestiune care le-ar fi permis să pună, din interior, presiune pe premier să avem alegeri locale în două tururi prin ordonanță de urgență.

Au ales să stea pe margine, pierzându-și din forța de negociere când s-a pus problema asumării răspunderii pe alegeri în două tururi, pe ideea că merg până la capât cu anticipatele.

Cel puțin în acest moment, modul cum au decurs jocurile politice arată că USR e marele perdant din Parlament.

Au ales să stea pe dinafară, au rămas afară.

În alegeri într-un singur tur, șansele să obțină primării scad dramatic.

În multe localități, USR și PLUS nu au candidați puternici, care să dărâme primarii în funcție, au venit fiecare cu câte o propunere și încă nu e clar cine și unde rămâne.

Dacă vor fi anticipate, așa cum și-au dorit USR și PLUS, scenariile arată că PSD câștigă cel mai mult, că are structura puternică a primarilor din teritoriu, iar PNL își păstrează ceva din simpatia actuală, e pe val, potrivit sondajelor.

Dacă nu sunt alegeri anticipate, PSD câștigă cel mai mult, pentru că au primit cadou alegerile locale într-un singur tur, care îi salvează pe o parte din baroni.

PNL pierde din electorat până la toamnă din cauza deciziilor impopulare și a jocurilor de culise.

În tot acest timp, dinspre USR a rămas doar senzația că sunt într-o continuă bătălie internă, care nu are nici o legătură cu interesele celor care i-au votat.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -