USR PLUS a câștigat alegerile! Dar doar pe Facebook. În lumea reală, a suferit un semi-eșec

DE Mircea Marian | Actualizat: 28.09.2020 - 12:54

Se rostogolește pe Facebook știrea că USR PLUS a zdrobit la aceste alegeri. Este o minciună care va contribui doar la adâncirea crizei acestui partid: nu vor învăța nimic, nu vor schimba nimic, iar consecințele se vor vedea la parlamentare.

SHARE

Realitatea este că, după patru ani în Parlament, beneficiind de uriașe subvenții de la stat, plus sumele gestionate de parlamentari și europarlamentari, USR nu a câștigat absolut nici un consiliu județean, din 41. Nici unul! Nici măcar nu s-a apropiat de o victorie.

Doi: în București, în mai 2019, la europarlamentare, lua circa 39% din voturi. Acum, a scăzut sub 30%. Față de 2016, a câștigat 4-5 procente.

Trei: să reconsiderăm mitul victoriilor în marile orașe. USR PLUS a bătut niște baroni expirați și penali la Timișoara și Brașov, Robu și Scripcaru.

La Alba Iulia a câștigat cu un traseist furat de la PNL - foarte bine că a câștigat, dar hai să terminăm cu insultarea în bloc a “traseiștilor“. Sunt oameni care, da, au trecut prin mai multe partide de bună credință fiind.

La Cluj, oraș studențesc, anti-PSD, USR nu a existat, Boc a luat 75%. La Oradea, la fel. La Iași, Chichirău a pierdut jalnic în fața unui ex-pesedist, Chirica, un ins dubios, cu o avere care trebuia luată la purecat de ANI și ANAF. Desigur, putem înjura ieșenii, dar la ce ajută? Care a fost oferta doamnei Chichirău? S-a aliat cu un traseist recrutat de la PNL, omul infractorului Relu Fenechiu. Deci, cum a făcut dânsa diferența față de vechile partide? 

Mă bucură că la Sectorul 2 a câștigat un userist, dar hai să ne uităm pe date: a luat 36% din voturi (datele de la ora 10.00) și a câștigat pe fondul ruperii voturilor electoratului PSD intre Dan Popescu și Onțanu. Practic, la Sectorul 2, USR a câștigat cu votul a 10-12% din alegători - adică exact ceea ce ironizam la primarii PSD. 

La Bacău, a câștigat Lucian Stanciu Viziteu (USR), om de dreapta, muncitor și care a știut să construiască o relație cu PNL, care l-a susținut. Viziteu a fost probabil cel mai activ parlamentar din comisia de control a SRI, de când ea a fost înființată, prin 1994. 

În loc să bată toba tare pe Facebook, liderii USR PLUS ar trebui să facă un duș rece și să observe că după patru ani, având o uriașă susținere pe rețelele sociale, n-au reușit să disloce mai nici un vot de la PSD. Firea va obține, în București, același număr de voturi, peste 240.000, ca-n 2016! 

Acestea sunt faptele. Oamenii inteligenți le-ar analiza atent, și-ar identifica greșelile și le-ar corecta. Ceilalți, ar fugi pe Facebook să mai înjure nițel presa cea rea...

 

 

 

 

 

Comentarii


© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.