Unde erau magistrații care strigă după bani când Dragnea își bătea joc de legi

DE Ramona Ursu | Actualizat: 29.01.2020 - 21:53

Doamna judecătoare Corina Corbu, președinta Curții Supreme, a scris azi o scrisoare adresată “stimaților concetățeni și onoraților reprezentanți ai instituțiilor de media”, în care ne vorbește despre cea mai importantă problemă a justiției.

SHARE

Pensiile lor de serviciu, desigur, deoarece alte probleme nu mai există în sistemul de justiție. Totul merge strună cu legile sugrumate de Dragnea și gașca lui, cu condamnarea infractorilor, cu miile de dosare care zac cu anii.

În fine, doamna Corbu, deci, ne trimite o scrisoare în care ne spune că “decizia luată ieri de Parlamentul României a fost pentru mine, ca judecător și cetățean, tristă și, aș spune, stupefiantă”.

Dragă doamnă Corbu, trist și stupefiant nu e că Parlamentul a votat să rămâneți fără pensii de serviciu (pe care vi le veți păstra, cel mai probabil, cu ajutorul altor beneficiari de pensii speciale, dumnezeii de la CCR). Trist și stupefiant e că asupra dumneavoastră, ca președinte al Înaltei Curți, planează acuzația că teza de doctorat este plagiată. 

Mă întreb oare asta cum vi se pare? Despre asta nu aveți nimic de spus, nu?

În scrisoare, doamna judecătoare Corbu ne mai spune că “pentru marea majoritate a colegilor mei pensiile de serviciu sunt o garanție a independenței”.

Nu, zău? E bine că știm și noi, proștii care mai credem în dreptate și adevăr și justiție și etc, că doar banii, și doar de la anumite sume în sus, îi fac pe magistrați să fie independenți.

Eu mă gândeam, în naivitatea mea, că magistrații sunt independenți ca structură, că asta e firea lor, că au conștiința asta, nu că independența lor le vine din bani.

Dar, mă rog, se pare că m-am înșelat.

Tot astăzi, CSM și-a exprimat “îngrijorarea şi dezacordul faţă de adoptarea de către Camera Deputaţilor a legii prin care este eliminată pensia de serviciu a judecătorilor şi procurorilor.

Această situaţie este de o gravitate deosebită şi lezează fundamental independenţa justiţiei şi statutul magistraţilor, cu consecinţe directe asupra actului de justiţie”.

Și ne mai spune CSM că, joi, președintele și vicele Consiliului se vor întâlni cu Iohannis ca să discute despre pensiile de serviciu.

Nu pot să nu mă întreb unde era CSM când Savonea conducea după agenda PSD? Unde erau toți magistrații când a fost vorba să o revoce din funcție pe Lia Savonea?

Când vuia presa de ticăloșiile făcute de ea? Atunci, când s-a pus problema revocării, doar câțiva, puțini, au semnat pentru asta. Ceilalți din sistem au stat preș în fața lui Savonea și în fața PSD.

Iar dacă nu au susținut-o, atunci unii au tăcut ca lașii, că doar salariile lor au mers mai departe, iar pensioara le vine la vârste la care noi, ceilalți, mai avem de muncit vreo 20 de ani.

Eu înțeleg că magistrații nu pot fi plătiți prost, tocmai de aceea susțin salariile mari pe care le au (și pe care cei care își cântăresc independența în bani nu le merită).

Înțeleg ca magistrații să aibă și pensii mari, și le pot avea foarte mari, calculate în baza salariilor pe care le primesc. Dar disperarea asta după pensiile de serviciu, zbuciumul ăsta din sistem când e voba de banii lor, astea mă dezgustă.

Chiar așa, oare lor nu le este rușine deloc? Unde este demnitatea lor?

Unde erau miile de magistrați, când ne călcau în picioare infractorii? Unde erau când Dragnea și PSD își băteau joc de legi?

Unde erau toți aceștia care strigă acum după banii lor și care ne priveau pe geam când înghețam pe stradă pentru a apăra Justiția?

Unde erau toți acești magistrați când colegii lor, puțini, protestau și ei pentru a apăra Justiția, lucru pentru care au plătit și încă mai plătesc? Unde erau când gașca lui Savonea din CSM umilea acești puțini magistrați care, cu adevărat, au luptat pentru independența Justiției și pentru statul de drept?

Unde erau când Inspecția Judiciară era bâta PSD? Unde erau toți acești magistrați care ajung acum să ne trimită scrisori în care ne explică cum independența justiției = bani? Unde?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te