Țara improvizației. Răvășitor cazul fetei care a așteptat salvarea de la incompetenți

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 26.07.2019 - 15:35

De multe ori mă întreb cum de nu se prăbușește totul în țara asta.

SHARE
De multe ori mă întreb cum de nu se prăbușește totul în țara asta.
 
Cum de nu sunt accidente grave de avion sau de tren, cum de nu au loc incendii catastrofale zilnic, cum de stau în picioare clădirile și podurile în această Românie a improvizației și a furtului de orice.
 
E revoltător cazul fetei din Caracal care nu a putut fi salvată la timp pentru că sistemele de identificare a locației unui telefon au dat din nou greș.
 
Dar e revoltător și că Poliția Română nu e tocmai cea mai profesionistă din lume. Să ai un criminal într-un orășel unde toată lumea se știe cu toată lumea, un om care e posibil să mai fi făcut o victimă acolo, și să nu deții indicii despre asta?
 
Nici măcar când adolescenta îți dă informații despre unde se află? Câte service-uri abandonate - suspectul e mecanic auto - or fi în Caracal?
 
Nu e viața ca în filme, dar amatorism ca la polițiștii români din orașele mici și din mediul rural mai găsești doar în țărlle ultracorupte.
 
Din păcate, adolescenta e doar încă o altă victimă dintr-un șir lung de români care mor pentru că prea mulți dintre ceilalți care rămân în viață fură din bani publici, fac lucruri pe principiul „merge și așa” sau acționează de mântuială că oricum dacă se întâmplă ceva, nu pățește nimeni nimic.
 
 
 
Sigur, crima nu poate fi eradicată, furtul e în ADN-ul uman, nu doar în cel românesc. Dar e la noi o sălbăticie a îmbogățirii care nu ține cont de viața nimănui.
 
Nici măcar când vine vorba de sisteme vitale cum ar fi cel al apelului de urgență 112, care a fost modernizat de firme controlate de Sebastian Ghiță.
 
 
După ce au murit oameni în Apuseni, te-ai fi așteptat să se schimbe ceva în acest „merge și așa” al nostru.
 
Dar iată că nu, mulți dintre lacomii aceștia fără suflet nu au minima morală să îmbunătățească măcar acolo unde s-au produs deja victime.
 
Iar Poliția, care pasează acum vina doar pe STS, are la rândul său răspunsuri de dat. Amatori, fără informații, acționează orbește și mai mereu prea tîrziu.
 
Cum de mai stă ceva în picioare pe aici?

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.