Șpaga este cea mai grea infecție din spitalele românești

DE Răzvan Chiruță | 17.02.2020 - 11:36

„Arestarea la domiciliu a lui Mircea Beuran îl împiedică să mai salveze vieți”, aceasta este ultima butadă a apărătorilor borfașilor pentru a-l victimiza pe primul plagiator dovedit al țării.

SHARE

Argumentul e complet fals. Feudalii medicinei precum Beuran au alungat din spitale și din țară doctori buni, care ar fi putut salva mult mai multe vieți, dar care și-au luat lumea în cap de silă.

Tinerii descoperă încă din facultate că medicina românească e împărțită în feude în care nu intri decât dacă vrea stăpânul spitalului sau specializării pentru care se pregătesc.

Și contra unor sume de bani.

Mulți trec prin facultate cu gândul clar că vor pleca la absolvire.

Mai mult, în ciuda salariilor mari, în ciuda averilor mari, acești dumnezei ai medicinei continuă să primească șpagă de la pacienți, chiar și dintre cei mai săraci.

Să nu fim ipocriți: mulți dintre noi știm povești de la rude sau prieteni care au plătit pentru a fi operați, la stat, de dumnezeii rinichilor, inimilor sau ficaților.

Marii profesori ai medicinei românești, cei care se opun reformei, cei care dau țeapă chiar și când primesc 10.000 de euro sau mai mult (potrivit DNA, cel puțin), acceptă și ultimii 100 de lei pe care-i întind bătrâni bolnavi și disperați.

Șpaga este, de fapt, cea mai grea infecție din spitalele românești. Greu de eliminat.

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.