Să nu fim slabi, Dragnea trebuie să plece împreună cu Dăncilă

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 25.06.2018 - 19:17

Aparenta renunțare la o ipotetică ordonanță de urgență care să modifice legislația penală nu-l face pe Dragnea în vreun fel mai suportabil. Singura decizie corectă a șefului PSD acum este demisia de la șefia Camerei Deputaților și deșurubarea păpușii din cârpe de la Guvern.

SHARE

Un țărănuș care a învățat că la București, când ajungi mare sculă, trebuie să porți costum i-a amenințat, săptămâna trecută, în termeni inacceptabili pentru o democrație, pe toți cei care îl consideră nepotrivit (politicos vorbind) să conducă treburile publice în stat.

Gângăvind ceva despre "statul paralel" pe care-l va zdrobi el, acest Gheorghe de Teleorman în lupta cu balaurul penal, Dragnea s-a plasat în afara unui stat de drept. Adică în exteriorul acelui stat în care șeful unei camere legislative își vede de misiunea parlamentară și nu se poartă ca un lider de juntă militară care a luat puterea integrală în propriile mâini. Sluga lui de conjunctură, Codrin Ștefănescu, s-a bulbucat mai apoi la televizor, bălmăjind despre capătul capătului (după spumele care însoțeau mesajul, nu putem decât să presupunem că e vorba de capătul intestinului gros al bolului democratic pe care Ștefănescu l-a îngurgitat mai mult forțat, fără prea mare plăcere).

Mai mult, oroare!, decerebrata de la Palatul Victoria și-a permis să facă analize juridice și să decidă că verdictul de condamnare în primă instanță a lui Dragnea e nedrept iar alte două valori neuronale ale PSD (Plumb și Vasilescu) au plâns și au invocat sângele în ecuația, altfel, banală a dosarului lui Dragnea: omul a instigat la furt și a fost condamnat pentru asta.

Așadar, tabloul general arată că o cantitatea prea mare de fluide dinspre PSD a fost deversată înspre societate. Cu scopul, evident, ba de a ne îneca într-o mare imundă de bale, ba de a ne amenința că partidul-stat va depăși pragul vorbelor.

Iar azi, după aceste episoade rușinoase, Liviu Dragnea ne anunță, ca un băiețandru care, cel mult, a spart un geam cu mingea, că nici nu vrea OUG să modifice legislația penal și nici nu mai e supărat pe "statul paralel", dar vrea, totuși, să modifice legislația, dar în ritm accelerat, în Parlament.

Ar fi o greșeală uriașă să acceptăm această insolență a unui condamnat cu un picior în pușcărie. Acest mârlan care, sub presiune, a scuipat pe un verdict al unei instanțe și a amenințat voalat că are la dispoziție instituții publice cu care să contracareze acel verdict nu mai poate deține o funcție publică. Cum nici creatura vegetativă de la Guvern nu mai poate conduce Executivul, parodia a durat prea mult.Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.