PSD varsă lacrimi amare de mila mafiei din piețe

DE Mircea Marian | Actualizat: 09.11.2020 - 14:13

De ani întregi, baronii roșii sunt în cârdășie cu mafia piețelor, mafie care-i dă afară pe producătorii corecți pentru a face loc vânzătorilor de banane și portocale. În 2012, evaziunea fiscală din aceste piețe era estimată la două miliarde de euro. Probabil că s-a triplat.

SHARE

Pe umerii acestei mafii plânge acum PSD, când critică decizia guvernului Orban de a suspenda activitatea din piețele închise. Plânge fiindcă o parte din banii negri care se fac în aceste piețe ajungeau la oamenii PSD, la primari sau la administratorii piețelor. 

Piețele agroalimentare au fost o uriașă sursă de venituri ilegale pentru administrațiile locale. Se fac bani din: evaziune fiscală pentru alimente aduse din import, se dau șpăgi pentru un loc la tarabă, iar renovarea unei piețe - adică închiderea ei într-un cofraj de plastic și termopan - costă cât un imobil de lux. De exemplu, în Piața Amzei se află o clădire nefuncțională, cu parcare subterană, care i-a costat 12 milioane de euro pe locuitorii din Sectorul 1. Clădirea a fost inaugurată în 2012!

În piața Rahova, administrată de ani întregi de oamenii PSD, puținii agricultori care se strecurau pe o margine erau ținuți în frig, afară. În interior, la cădură, se vindeau citrice și ghimbir. 

Ce șanse au micii producători să vândă într-un București în care mai toate piețele sunt pe mâna unor mafii? Zero. Ei sunt pur și simplu alungați, fiindcă ar strica “piața“. Intermediari există în orice economie liberă, să fim înțeleși, ei nu pot fi desființați. Problema este că piețele trebuie să fie dedicate producătorilor direcți, or exact aceștia sunt dați afară, cu rea intenție. 

Decizia guvernului Orban de a suspenda activitatea piețelor închise nu era atât de dramatică dacă primarii se zbăteau se găsească soluții. La Timișoara, primarul Dominic Fritz le-a oferit spațiu într-o parcare și a cazat vânzătorii de carne și lactate în căsuțele de lemn folosite la târgurile de Crăciun. Însă, primarii PSD au decis să sporească haosul, au închis piețe și au arătat cu degetul spre guvernul PNL.

Cu cât mai mare dezastrul generat de pandemia de cornavirus, cu atât mai bine pentru PSD! Bani negri și voturi, asta se află în spatele lozincilor liderilor PSD care plâng de mila țăranului român. Așa cum arată acum, piețele administrate de baronii roșii sunt cel mai mare adversar al agricultorilor locali. 

 

 

 

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.