Politica esternă de videochat și patrioatele care se-nchină la Ambasada Rusiei

DE Mihai Duță | Actualizat: 28.04.2021 - 10:50

Videochatista Oana Lovin este îngrijorată că n-a prea simțit prezența diplomaților ruși. Acum, depinde în ce registru privești treaba asta. Cert e că România a mai expulzat azi un diplomat rus. Nu știm dacă apucase patrioata Oana să-l simtă.

SHARE

Pe de altă parte, trebuie să ne punem un pic și în pielea săracilor spioni ruși. Vin și ei în România să se apuce de treabă și prima care li se predă și începe să le ceară scuze e Diana Șoșoacă. Realizează și ei că nu e chiar cum și-au imaginat. Apoi le face cu ochiul Codruța Cerva. Trebuie să fii călit pentru treaba asta.

Totul mi-aduce aminte de felul în care Ceaușescu făcea politică „esternă”. Cum înfiera el tovărășește occidentul decadent și preaslăvea nemilosul comunism sovietic.

Până acum, nu rețin ca adulatorii lui nea Nicu să fi emigrat în Rusia, însă vedem cu toții că în Europa, ba chiar și în SUA și Canada, au plecat milioane de români.

Cu toate acestea, acum, există aceste personaje de desene animate, specializate brusc în politică esternă.

Citește și: Videochatista Oana Lovin întreabă, Ambasada Rusiei răspunde. Acuze la adresa UE și NATO

Capacul îl pune patrioata de videochat când întreabă Ambasada Rusiei la București de ce au oficialii ruși o prezență așa discretă în România. E clar că oamenii încep să-și pună întrebări. Care-o fi limita discreției la videochat?

Pentru asta nu i-a pregătit nimeni. Mai ales că Oana îi ia un pic și la sentiment și-i întreabă direct: Crede Moscova în lacrimi?

Ăia sunt total debusolați. Cum le-a trimis patrioata de videochat întrebările astea tăioase, adjunctul atașatului militar al Ambasadei Rusiei a și clacat. Pe la prânz, era și declarat persona non grata și acum e obligat să se întoarcă la el la unitate la GRU. 

Citește și: Cîțu: Decizia de expulzare a diplomatului rus nu are legătură cu ce se întâmplă în UE

Cumva, a avut noroc. El a plecat, noi rămânem cu patrioatele astea de videochat și proaste maniere pe cap.

Desigur, locul colonelului GRU va fi luat de un alt cadru de nădejde, iar ele tot nu-l vor simți.

Eu sunt doar uimit cum oameni care spun că NATO și UE ne vor răul, vorbesc cu patriotism despre binele pe care ni l-ar putea aduce Rusia. Cum să vorbești despre libertate și să dai fix Rusia ca exemplu? 

Citește și: EXCLUSIV Ambasadei Rusiei îi e rușine cu Oana Lovin. Nu recunoaște că a primit întrebări

Cum să spui că te exploatează vestul, dar să n-aduci nici măcar în treacăt vorba că tezaurul României a fost furat de ruși? Furat și bine depozitat.

Cum să fii atât de prost să nu realizezi că toate protestele astea la care se vorbește admirativ despre Rusia sunt făcute cu largul sprijin al unor agenți de influență ruși?

Desigur, nu e cazul persoanelor despre care vorbeam mai sus. Ele fac parte din categoria proștilor utili. Și ăștia sunt destui, din păcate. 

Masa asta de ușor manipulabili nu poate realiza niciodată că o țară măcinată de false conflicte este o țară vulnerabilă și nu-i niciun fel de act de patriotism să sprijini lucrurile astea. 

Spre norocul nostru suntem membri NATO și UE, pentru că altfel am fi simțit din plin prezența rușilor și nu doar a diplomaților lor, așa cum istoria ne-a arătat-o din nefericire. 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te