Pleacă Dăncilă, vine Pleșoianu. Doamne ajută!

DE Cătălin Prisacariu | 01.07.2019 - 17:07

Zvonuri referitoare la o posibilă cocoțare a Vioricăi Dăncilă pe un scaun de comisar european deschide o discuție complicată despre viitorul PSD. Complicată mai ales pentru PSD.

SHARE

Premier în funcție, Viorica Dăncilă a negat că ar fi interesată de un post de comisar european. Dacă, însă, dintr-un motiv sau altul, proaspăt aleasa șefă a PSD ar primi postul de la Bruxelles, Dăncilă ar trebui să își dea demisia de la Palatul Victoria. Pe cale de consecință, ar părăsi, cel mai probabil, și scaunul de număr unu în PSD. De fapt, tocmai asta ar însemna plecarea Vioricări Dăncilă la Bruxelles: că mandatul ei provizoriu (deși câștigat prin vot) la conducerea celui mai mare partid românesc s-ar fi încheiat, ar fi vremea politrucilor adevărați să se bată în găști pentru a prelua gruparea politică.

Ce s-ar întâmpla în această situație? Pe scurt, ar ieși cu sânge pe pereți, ce am văzut sâmbătă la congresul PSD a fost doar un balet șchiop, regizat stângaci, toți voiau să termine mascarada fără fast cât mai repede ca să poate să-și împartă banii guvernării mai departe, fără zgomot.

În culise, însă, orgoliile mocnesc, lupta pentru putere clocotește, e aproape momentul în care un Oprișan, un Bădălău ori un necunoscut se va urca pe o mulțime de baroni și baronași și va încerca să preia puterea. 

Dar scorul pare foarte strâns acum și tocmai de aceea am văzut blatul de la proaspăt încheiatul congres PSD, în totală antiteză cu instinctele carnasiere ale social-democraților români: nici un pesedist vechi nu are armata necesară să izbândească.

Tocmai pe acest echilibru precar, însă, poate crește deranjatul Pleșoianu, acest urmaș al dacilor iubit de "Sputnik", acest discipol al lui Vadim Tudor care-i trezește lui Codrin Ștefănescu adevărate erecții politice și Liei Olguța îi crește tensiunea lăcrămoasă de parcă fosta peremistă ar asista la un discurs la grădiniță al unui urmaș biologic al Tribunului.

Printre fonfii găunoși care au acum ceva influență în PSD nu se găsește nici unul care să aibă un discurs atrăgător. Prin comparație, delirul de grandoare al lui Pleșoianu măcar ridică de pe scaun niște fani ai site-urilor care mustesc de conspirații împotriva neamului care a inventat scrierea, nava spațială cu pedale, tunelul de metrou de sub Bucegi și l-a dat lumii pe Liviu al II-lea Pleșoianul (cu "l" final, evident). 

Votați Pleșoianu la PSD! 

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -