Pe argații PSD din Ministerul de Interne i-a durut în spate de plăcuțele cu „M**e România”

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 09.08.2018 - 23:37

Vreo 10 zile, dacă nu mai bine, au alergat polițiștii de la Brigada Rutieră, umili subordonați ai doamnei Carmen Dan, onor fostă secretară de școală generală din Videle, după Audi-ul cu numere insultătoare la adresa Partidului-Stat.

SHARE

După vreo 10 zile, Garcea și-a luat creieru’-n dinți, l-a oprit în trafic pe șoferul român care muncește în Suedia, i-a smuls plăcuțele cu „M**e PSD“, i-a reținut carnetul de conducere. Apoi, șefii lui Garcea din Ministerul de Interne au organizat o conferință de presă penibilă, în care s-au căznit, atât cât i-a dus capul, să aducă „dovezi“ în sprijinul „legalității“ măsurilor luate. Cum nu prea îi duce capul, argumentele lor au fost de toată jena. 

O țară întreagă a văzut, astfel, cum un cetățean român de bună credință este umilit, abuzat de niște instituții ajunse pe mâna unor vechili ai pesediștilor din capu’ Statului.  

În timp ce subordonații secretarei de la Videle se făceau de râs în văzul întregii Românii, țara noastră era târâtă, fără voia ei, într-un scandal internațional de proporții. Scandalul era legat, ironia sorții, tot de niște plăcuțe de înmatriculare. Pe care putea foarte bine să stea scris „M**e România“. Pentru că acesta a fost efectul urmărit. 

Să detaliez: tabloidul britanic „The Daily Mail“ a publicat informația că locuința fostului spion rus, Serghei Skripal, a fost monitorizată, în zilele dinaintea otrăvirii sale cu puternicul agent neurotoxic noviciok,  de patru persoane care au staționat într-un autoturism Mercedes cu numere de înmatriculare românești. Cum Rusia este cea bănuită că se află în spatele atacului, putem trage lesne concluzia că ofițerii de informații ruși au folosit dinadins numere românești, pentru a decredibiliza România în rândul opiniei publice din Marea Britanie. Despre alte astfel de coincidențe stranii, în care numele României este târât în noroi, vă invit să citiți în articolul pe care l-am publicat în ediția de față.

Sunt foarte curios dacă angajații Ministerului de Interne s-au dovedit la fel de zeloși în a proteja imaginea României, așa cum au fost pentru a apăra imaginea PSD. Am întrebat în minister dacă le-au scris polițiștilor britanici, pentru a le cere amănunte. Pentru a afla despre ce numere este vorba, pentru a le verifica, pentru a stabili dacă sunt adevărate sau false, pentru a face o anchetă. Discret, pentru a nu alimenta mașina rusească de propagandă. Dar pentru a exonera  România de o acuzație halucinantă, pentru a demonta această campanie de denigrare. Tăcere de mormânt...

Având în vedere că la Londra este o anchetă în curs, probabil nu ar fi primit prea multe detalii. Și nu le-ar fi putut face publice. Gestul contează însă. În loc să pară niște slugi ale politicienilor din PSD, ar fi demonstrat că le pasă de România.
Silviu Sergiu este senior editor al Newsweek România

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te