O femeie este omorâtă de fostul partener. E „dragoste cu năbădăi”, nu știați?

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 19.05.2021 - 20:44

O femeie de 38 de ani este înjunghiată în curtea bisericii de fostul ei partener de viață. Înainte să fie omorâtă femeia, în fața ei, bărbatul îi înjunghiase copilul.

SHARE

Acum patru luni, la TV, la „emisiunea” Acces Direct de la Antena 1, femeia a povestit că bărbatul a amenințat-o cu moartea dacă îl va părăsi. Povestea a devenit „entertainment” în segmentul 17.00-19.00 al Antenei 1. Emisiune de „news magazine”.

După moartea femeii, gazda acestei emisiuni, care o întrerupea pe victimă când povestea abuzurile la care era supusă de agresor, vorbind despre „dragostea cu năbădăi” dintre victimă și agresor, plânge în direct la TV, acuzând statul că lasă liberi criminali care omoară femei și copii.

Dar face complet abstracție de modul nociv în care a ales să prezinte o victimă a violenței domestice și modul în care a transformat în spectacol suferința unei femei.

„Am trăit cu el mai mult forțat, dacă nu mă întorc acasă, moartea mi se trage, mi-a spart capul, am intrat în spital, m-am dus la ai mei, s-a dus după mine acolo, mi-a spus că dacă nu mă întorc acasă el știe că viața lui nu mai are nici un rost și el nu vrea să-și mai refacă viața, el intră în pușcărie și pe mine mă bagă în pământ”, a povestit femeia, la Acces Direct, agresorul ei  confirmând.

Cum poate deveni o asemenea poveste entertainment? „Dragoste cu năbădăi”. „Așa se iubesc ei”. „Așa e iubirea”. Acesta este registrul în care se poartă discuția despre caz în platoul emisiunii.

Pe site-ul CNA, emisiunea „Acces direct” apare cu somații sau amenzi aproape la fiecare ședință: o femeie târâtă pe jos de păr de la mașină de soțul ei, un bărbat care își lovește peste față tânăra soție, și de față cu copilul de doi ani, o femeie filmată cu fața înroșită, plângând. Așa arată „news magazine”-ul din fiecare zi al Antenei 1. De ce emisiunea asta încă rulează la TV? Nu pot să găsesc un răspuns.

Nu mai discut despre lipsa de reacție a Poliției. De ce femeia asta nu a avut nici măcar ordin de protecție provizoriu emis – de ce nimeni nu a luat nici o măsură când ea a povestit în direct la televizor că este sechestrată de trei ani? De ce astfel de cazuri sunt de amuzat telespectatorii? Cine se poate uita la așa ceva și nu este deranjat de derapajele la minut ale moderatoarei și invitaților săi – care, trist, se intitulează jurnaliști?

E tragic că în continuare în țara asta mor victime ale violenței domestice cu ordinele de protecție în buzunare. Că abia de acum două zile avem și noi lege pentru folosirea brățărilor electronice. Că anul trecut au murit 72 de oameni, din care 42 de femei, de mâna familiilor lor. Dar să mai facem emisiuni la TV în care râdem de victime. „Așa e dragostea”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te