Manele și vaccin. De ce nu?

DE Ovidiu Nahoi | Actualizat: 29.04.2021 - 15:54

Chiar nu înțeleg de unde atâta înverșunare pe ideea că vaccinarea în masă ar putea fi promovată și de cântăreții de manele ( sau turbo-folk, sau cum vrem să le numim).

SHARE

Cred că este o idee bună.

Mai întâi, din considerente strict pragmatice. Acești artiști ating – dacă vreți – coarda sensibilă a unui public mai puțin deschis la mesaje oficiale sau științifice. În această lume, fie că ne place sau nu, artiștii de manele sunt adevărate modele.

Dacă ei vor convinge un număr semnificativ de fani să se îndrepte spre centrele de vaccinare, atunci va fi în beneficiul tuturor, indiferent de preferințele muzicale.

În al doilea rând, problema e ceva mai profundă și ține de solidaritatea națională.

Suntem o societate diversă, dar indiferent pe ce poziție ne situăm, amenințarea pandemiei este aceeași. Suntem nevoiți să-i răspundem cu toții. Și știți de ce?

  Pentru ca mai apoi să putem fiecare să ne întoarcem la viețile noastre, așa cum ne place să le trăim. Unii, pe ritmuri de manele – e dreptul lor.

Aceasta e România, cu oameni diferiți, cu preocupări și gusturi dintre cele mai diverse. Această Românie o avem de apărat în ceva ce are multe dintre trăsăturile unui război.

Și putem câștiga bătălia uniți, în niciun caz unii pe seama altora.

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.