Jocul periculos cu PSD, care a repus partidul corupților pe direcția reluării puterii

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 05.02.2020 - 16:28

Liberalii au fost atrași într-un joc periculos, în speranța că vor obține anticipatele mult dorite, dar există șanse foarte mari ca singurul câștigător a ceea ce s-a întâmplat prin trecerea moțiunii de cenzură să fie doar PSD.

SHARE
PNL crede că, după moțiunea de cenzură, e mai aproape de anticipate. Dar asta înseamnă ca PSD să respingă încă doi premieri, probabil guvernele Orban 2 și Orban 3.
 
Dar dacă PSD face în așa fel încât să treacă Orban 3?
 
S-a văzut azi că au puterea asta de a negocia în parlament în forță. Iar pesediștii sunt niște șacali, azi sunt prieteni cu tine, pe interes, mâine te înjunghie cu relaxare.
 
În scenariul acesta, PSD este marele câștigător: au obținut alegeri locale într-un singur tur, căci prin moțiunea de cenzură care a trecut miercuri este respinsă legea pentru alegerea primarilor în două tururi, asumată de PNL.
 
Și își salvează cei mai mulți dintre baronii locali.
 
PNL își ia țeapă cu anticipatele și guvernul liberal rămâne până la toamnă, când vine marele hop al măririi pensiilor. Plus alte facturi lăsate de PSD în urmă și care trebuie plătite.
 
Și care vin cu atacurile și manipulările de rigoare din partea presei pesediste, care, în principiu, îi vor trage în jos la parlamentare.
 
Despre USR și PLUS ce să mai zic?
 
Cu alegeri locale într-un singur tur sunt scoși din joc în foarte multe dintre localități, inclusiv la București. Asta dacă, desigur, cele trei partide de opoziție nu se înțeleg pe un candidat unic.
 
Și șansele să nu se înțeleagă sunt mari în mai multe orașe din țară.
 
Rămâne de văzut ce vor face și la parlamentare, dar acolo lupta se va da greu pentru procente.
 
În opinia mea, suntem din nou în situația în care PSD poate redeveni puternic.
 
Ceea ce ar fi trist.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -