Frontul Salivării Naționale

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 30.11.2021 - 23:33

Atenție, acesta nu este un test (de salivă), este chiar descrierea fidelă a faptelor.

SHARE

Cel mai fierbinte subiect al ultimelor două zile este când, unde și cum trebuie să scuipe elevii patriei. Oficial, chestiunea este cunoscută drept "afacerea testelor de salivă". Teoretic, un protocol satisfăcător al scuipatului școlar ar trebui să identifice purtătorii de SARS-CoV-2. Practic, protocolul bramburit pe care-l vedem pus în practică de autorități indică doar o birocrație virusată profund și de multă vreme.

Există, însă, și un test de salivă executat cu foarte mare succes de către ocupanții altor bănci - cele din Parlament, nu cele din școli. Testul a constat în identificarea corectă a cantității de salivă a colegilor de la PSD și PNL, urmată de efectul pavlovian invers al votului. Tehnic vorbind, cantitatea corectă de salivă poate fi descrisă de verbul "a băli". Astfel, când pesediștii și peneliștii au bălit suficient cu gândul la chiolhanele puterii, votul a venit natural: parlamentarilor li s-a aprins un beculeț în cap și, reflex, au votat "pentru". 

După toate astea, poporului de pe margine nu-i mai rămâne la îndemână, dacă tot ne-am întors la Frontul Sal(i)vării Naționale, decât să se ghideze după îndemnul nouăzecist "Scuipați aici!". Și nu, nu e vorba de un test.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.