Frăția virtuosilor care o apăra pe Sosoaca. Dar o urăște. Doar Moscova întinde asemenea capcane

Stelian Negrea
DE Stelian Negrea | Actualizat: 08.10.2024 - 16:11

O frăție a virtuoșilor s-a constituit adhoc pentru a o apăra orbește pe cea mai vitriolantă și purulentă candidată pentru Cotroceni. Evident că toți declară la unison că apără un principiu: nimeni în afară de electorat nu trebuie să elimine competitorii la o cursă electorală.

SHARE

Atunci de ce ar mai fi nevoie de instituții.

Frăția virtuoșilor știe cu siguranță că șleahta de robagii în mov de la CCR lucrează eminamente la ordinul PSD și au eliminat-o pe Șoșoacă din cursă ca să-i facă loc altui extremist filorus, George Simion.

Împotriva căruia conform sondajelor de acum, parcă mai poate crede cineva în orice sondaj la cum au dat-o în bară la ultimele alegeri, Ciolacu câștigă detașat. Dar ar piede în fața celorlalți de la Geoană până la Lasconi și Ciucă.

Aceasta este teza de bază a tsunamiului democratic și legalist stârnit de toți contestatarii acestei decizii a CCR.

Ca și cum alegătorii lui Șoșoacă ar fi niște vite sau oi care când nu o mai văd pe Șoșoacă în față

Ca și cum Șoșoacă nu s-ar fi despărțit de Simion cu un scandal monstru iar alegătorii celor doi extremiști nu ar fi văzut cuvintele grele pe care și le-au aruncat cei doi.

Ca și cum denunțătoarea lui Șoșoacă nu ar fi sărbătorit cu șampanie decizia CCR alături de fostul soț al lui Șoșoacă care se află în divorț cu noua sirenă a democrației românești.

Deci dacă voturile lui Șoșoacă nu merg direct la Simion nu se verifică teza că PSD ar fi instrumentat prin CCR această decizie. PSD ar controlat trei oameni, restul până la 9 sunt numiți de alte partide și alte instituții.

Dar valul pornit de frăția virtuoșilor ascunde sub preș orice altceva reprezintă Șoșoacă: e împotriva UE și NATO, e antisemită, e pro rusă, pro chineză și sanchi patriotardă de sezon, e acuzată de aceeași denunțători că ar vinde locuri pe listele europarlamentare cu 50-100.000 Euro.

Dar cum de frăția virtuoșilor nu a menționat nimic de ceilalți nouă candidați respinși pe bandă rulantă de către CCR în acelați timp cu Șoșoacă. Printre care avem alte două cozi de topor ale Moscovei.

Adică dreptul de a fi aleși al acestor nouă cetățeni nu contează? Chiar și a ălora care merg la Moscova unde prezintă filme în care fac apologia comunismului?

Altă problemă este de ce nu l-au interzis și pe Simion că și el face aproximativ aceleași lucruri ca Șoșoacă. Asta mă întreb și eu că militez și pentru interzicerea genului de politică pe care acest individ și partidul lui o fac.

Deci sigur dacă-l eliminau și pe Simion toată lumea era mulțumită iar frăția virtuoșilor se ocupa de impactul exploziilor solare asupra Pământului.

Dar suntem aici, în primul rând, pentru că avem o opoziție flască, divizată și fără viziune. Al cărei unic candidat pentru Cotroceni este o fostă jurnalistă convertită peste noapte la politică de provincie de unde a fost propulsată la București unde se află într-o adversitate permanentă cu fosta conducere a USR, cu PNL-ul, cu care, sanchi, vor face o majoritate după alegeri, și cu foștii aliați, PMP și Forța Dreptei, cu care au candidat împreună la alegerile europarlamentare.

O opoziție care crede că astfel poate doborî partidul stat, PSD. Nu demascându-i corupția fetidă, populismul grețos legat de pensii de exemplu sau de folosirea bugetului în scop electoral și alte asemenea.

Opoziția, inclusiv cea liberală de la sânul PSD, a văzut în această decizie a CCR o oportunitate de a răsturna masa.

Cu asemenea virtuosi chiar și Putin ar putea avea asigurat un loc la masa candidaților. În fond să lăsăm cetățenii să decidă. La vot.

Dacă iese Șoșoacă atunci o să aibă cine să le predea rușilor echipamentele de zeci de miliarde de Euro pe care le-am cumpărat sau urmează să le cumpărăm de la americani și de la alții.

De ce mai avem nevoie de instituții?

E același gen de discurs de pe vremea când DNA-ul lui Kovesi curma fără nici un regret carierele politice ale iluștrilor Voiculescu Dan întors pe cai mari de tot acum sau a lui Toni Greblă de la PSD, recuperate acum la Autoritatea Electorală Permanentă.

Doar Rusia și Moscova pot crea un asemenea haos, o asemenea incertitudine în care o hoardă de înțelepți se aruncă cu pieptul înainte să o țină candidată chiar pe omul Moscovei, cea care pune la îndoială însăși existența democrației autohtone.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te