Falsa disidență a Vioricăi Dăncilă

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 22.05.2019 - 14:42

Nu e nimic surprinzător în declarația Vioricăi Dăncilă referitoare la participarea la referendum. Încă de acum o lună, Dragnea a spus același lucru.

SHARE

Azi, la Bacău, premierul Dăncilă a spus așa:

„Da, voi participa duminică la vot și voi vota pentru ambele - și pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum.

Voi vota pentru imaginea României, pentru câștigarea demnității României, pentru că știți am fost europarlamentar 9 ani de zile, știu ce înseamnă lucrul cu instituțiile europene, știu cât de important este să avem acolo oameni implicați, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente în care să se regăsească și obiectivele României și ale românilor. Iar eu știu ce înseamnă acest lucru. Voi vota și pentru referendum.

Așa cum am spus de fiecare dată, sunt un susținător al statului de drept, al independenței justiției, dar și ale drepturilor cetățenilor, pentru că și acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată și între toate trebuie să existe un echilibru."

Acum patru săptămâni, pe 25 aprilie, Liviu Dragnea ținea acest discurs la Antena 3:

„Suntem de acord, am fost de acord şi cu temele pe care le-a enunţat prima dată, am fost şi cu aceste întrebări, nu le analizăm noi din punct de vedere constituţional sau nu. Am auzit tot felul de păreri, dar nu e treaba noastră, nu suntem noi specialişti în asta. Ele au o aprobare cvasi-unanimă în populaţie şi nu răspund unei controverse care ar fi în societate pe această temă şi sunt multe voci care spun că referendumul, de fapt, el este inutil, referendumul în sine, pentru scopul prezentat public."

Sesizați, deci, diferențele și asemănările dintre cele două declarații.

Bonus: dacă Liviu Dragnea intră, pe 27 mai, la pușcărie, în PSD vor fi turbulențe. Și, în acea situație complicată, va fi nevoie de un premier echilibrat care să mimeze un oarecare europenism (măcar când nu confundă Suceava cu Hunedoara). 

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -