Dragnea e sluga multinaționalelor care ne otrăvesc

DE Mircea Marian | Actualizat: 19.04.2019 - 06:10

SHARE

1. Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu poate prezenta nici un fel de probe care să-i susțină afirmația potrivit căreia „în România vin roşiile proaste şi nesănătoase“. Minte.

2. În schimb, datele statistice arată că România este pe locul cinci în UE în ceea ce privește utilizarea pesticidelor. Ultimele informații oferite de Eurostat sunt din 2016: mai multe pesticide ca România folosesc doar Spania, Franța, Italia și Germania, dar și suprafața agricolă a acestor state este mult mai mare.

3. România refuză să se alăture celorlalte state din UE și să interzică folosirea neonicotinoidelor, un insecticid extrem de toxic care ucide albinele: le afectează creierul și acestea nu mai pot să se întoarcă la stup. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că, fără neonicotinoide, vor fi afectate culturile de porumb. Minte prin omisiune: există alte soluții, mai puțin agresive, dar care ar costa mai mult. Marii lobbiști ai neonicotinoidelor sunt niște companii chimice gigantice, multinaționale, care produc aceste substanțe. Pentru ele se bat Petre Daea și șeful său, Liviu Dragnea.

4. Cel mai mare adversar al vânzării produselor locale direct de către producători este mafia piețelor. Producătorii locali pur și simplu nu sunt lăsați să intre în piețele din marile orașe. În București, dar probabil că și în alte localități, această mafie este direct legată de primarii PSD.

În afară de vorbe goale, nimic, absolut nimic, nu arată vreun interes al PSD pentru a oferi românilor alimente sănătoase și de a încuraja vânzarea producției autohtone pe piețele din țară.

Însă marea problemă este de fapt preluarea, de către PSD, a unui discurs mai xenofob și mai antieuropean decât cel al PRM. Formațiunea lui Vadim Tudor avea un public relativ restrâns și, până la urmă, a dispărut. PSD este un partid uriaș, cu un nucleu electoral de circa 25%. Bineînțeles că, acum, când patru milioane de cetățeni români lucrează în afara țării, oamenii lui Dragnea nu riscă să discute despre ieșirea din UE.

Dar consecințele acestei campanii otrăvite, otrăvite minciunile anti-europene ale liderului PSD, sunt greu de estimat pe termen lung. Oricum, acest regim a abandonat orice obiectiv european: nu e în stare să ridice barierele pentru intrarea în spațiul Schengen și nu este capabil să folosească banii europeni puși la dispoziție pentru spitale moderne și autostrăzi.

Din păcate, opoziția lasă netaxate toate minciunile lui Dragnea, mai ales cele despre „alimentele otrăvite“ aduse în România. Sunt oameni în opoziție care înțeleg infinit mai bine decât mine agricultura românească și europeană, precum și comerțul cu produse alimentare, și care sunt convins că ar avea argumente solide să-l combată pe liderul PSD. Nu înțeleg dacă tac din indolență sau din alte motive.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te