Despre Referendum. Nu cotizați la Fondul Național de Ură

DE Daniel Funeriu | Actualizat: 22.09.2018 - 08:28

Când ați devenit atât de răi? Când ați învățat atât de bine negoțul cu ură?

SHARE

Cei care spun că homosexualii vor fura copii sunt tot atât de răi și imbecili ca cei care vă spun că votanții căsătoriei femeie+bărbat vor femei în lanțuri la bucătărie.

Cei care vă spun că familia tradițională e caracterizată de bătaie și pupat de icoane la ore fixe sunt tot atât de jegoși în manipulare ca cei care vă spun că homosexualii sunt pedofili.

Cei cărora li se pare că e OK să defilezi în pielea goală și să insulți credințele altora sub steagul curcubeu sunt tot atât de cretini ca cei cărora alăptatul în public li se pare șocant.

Cei care vă spun că e nașpa să oferi opțional religia în școli dar concomitent trebuie să respectăm „cultura” asupririi femeilor de către neandertalieni bărboși sunt tot atât de mari adepți ai genocidului cultural ca cei care cred că dacă nu îl ai ghid pe Isus ești inferior.

Cei care fac decupaje artificiale ale umanităţii, bazate pe culoare pielii, orientare sexuală, locul nașterii și simt nevoia definirii unui om prin atribute care îl închid în cușca unei anumite „minorități” sunt tot atât de toxici precum cei care vă amăgesc că suntem toți egali.

Refuzați nebunia decupajelor în cât mai multe „minorităţi”, refuzați să închideți un om în cuști artificiale și prețuiți-i pe cei din jur pentru ceea ce sunt ei ca oameni, pentru ceea ce au de oferit în jur, cu bunele și relele lor.
 Nu-i judecați în funcție de ceea ce nu au ales ei înșiși să fie, nu îi judecați pentru ce fac în dormitorul propriu, în funcție de culoarea pielii, oblicitatea ochilor, lungimea părului sau orașul în care s-au născut.

Nu cădeți în plasa noilor și perverșilor apostoli care, pentru afirmarea unei presupuse excepţionalităţi bazate pe apartenența la o anume ”minoritate”, revendică „drepturi” care nu li se cuvin concomitent cu scutirea de obligații pe care fiecare dintre noi trebuie să le onorăm.
 Nu intrați cu bocancii în spațiul credințelor intime ale celor din jur, respectați-le alegerile atâtat timp cât ele sunt legale, combateți orice tentativă de segmentare a societății. Nu uitați că orice tentativă de segmentare are ca scop obținerea unui folos personal, ascuns sub cuvinte generos meșteșugite.

Nu cotizați la Fondul Național de Ură, orbiți de cei care aprind neoanele amăgitoare ale propriilor lor interese.

Mergeți sau nu mergeți la referendum, votați da sau nu, dar nu vă lăsați orbiți de certitudinile voastre de moment injectând ură în spațiul comun dintre noi.

Nu vă lăsați înșelați nici de zâmbetele candid-binevoitoare ale apostolilor drepturilor infinite și obligațiilor zero, ai generozității infinite pe banii altora, dar nici nu intrați în logica celor care-i acuză pe cei diferiți de voi ca sursa tuturor relelor. Gândiți-vă la visele voastre de la vârsta de 10 ani și nu vă lăsați poluați de invidie, ciudă, răutate dar nici de generozitate tâmpă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te