Dacă nu mai puteți de grija pacienților, de ce nu ați făcut grevă până acum, stimați doctori?

DE Ramona Ursu | Actualizat: 06.01.2020 - 22:14

Oare doamnelor și domnilor doctori și asistenți de la Spitalul Floreasca, intrați în grevă în apărarea medicului Mircea Beuran, nu le este rușine?

SHARE

Consideră că demiterea din funcția de șef de secție a doctorului Beuran este o măsura nedreaptă și spun că un caz cum a fost cel al pacientei care a ars în sala de operație este un „incident medical regretabil”, care „se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care îşi desfăşoară activitatea în spital”.

Și ne mai spun acești domni și doamne doctori și asistenți că protestul lor e „atât în interesul nostru, cât şi al pacienţilor”.

Dar dacă asemenea tragedii cum a fost cazul femeii care a ars pe masa de operație - tragedie, nu „incident medical regretabil”! - se pot întâmpla oricând la Floreasca, atunci de ce toți acești doctori și asistenți care protestează nu au scos un sunet până acum?

Unde era „interesul pacienților” până acum? Dacă nu mai puteți de grija pacienților, a condițiilor din spitale, de ce nu ați făcut grevă până acum, stimați doctori?

Trebuia să vă întrerupeți munca, să vă legați de porțile spitalului, să strigați în fața Ministerului Sănătății, să alertați toți întreaga societate civilă. Să ne spuneți așa: dragi pacienți care vă plătiți asigurările medicale și ne plătiți și nouă salariile (bine mărite, apropo), uitați care-i treaba, la Floreasca puteți arde în orice zi, pe masa de operație!

Dar de ce nu faceți grevă, dragi doctori, că în țara asta am ajuns să ne construim singuri, prin efortul făcut de două doamne dintr-un ONG și prin donațiile a sute de mii de români, primul spital de stat pentru copiii bolnavi de cancer?

De ce nu faceți grevă că tragedii cum a fost cea de la Colectiv nu pot fi gestionate în spitalele din țara noastră? De ce nu faceți grevă că, deși vi s-au mărit salariile consistent, în continuare șpaga la medic e la putere?

De ce nu faceți grevă că venim la spital cu o banală apendicită și plecăm cu infecții care ne omoară? De ce nu faceți grevă că în continuare noi, pacienții, aducem de acasă medicamente, pansamente, așternuturi curate de pat?

De ce nu faceți grevă când tot noi, pacienții, suntem nevoiți să ne dăm salarii întregi la clinici private, pentru că la stat nu avem loc sau nu putem fi tratați? De ce nu faceți grevă atunci când, în loc să fie tratați pacienții la spitalul de stat, sunt chemați de medici la clinicile lor private?

De ce nu faceți grevă, stimați doctori și asistenți, când știți foarte bine că sistemul de sănătate din România e prost gestionat și jefuit, de zeci de ani? De ce?

Pentru că moartea noastră e doar un simplu “incident medical regretabil”, comparativ cu funcțiile voastre care trebuie să fie garantate pe viață, nu?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te