Cu cât o să-și impoziteze Ponta progresiv nevasta și socrul milionari?

DE Cătălin Prisacariu | 30.06.2020 - 12:50

După 15 ani de impozitare în sistem "cotă unică", Victoraș Ponta a decis că nu se mai poate așa și că e nevoie de o impozitare progresivă: câștigi mult, ți se ia mult. Plagiatorul ar putea începe un experiment în familie: câți bani ar lua de la nevastă și socru ca să dea la stat?

SHARE

"Ludovic Orban şi PNL/PDL se agaţă de cota unică (introdusă de Călin Popescu-Tăriceanu în 2005) pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi care sunt sponsorii actuali ai liderilor PNL/PDL, pentru a păstra avantajele firmelor internaţionale în dauna firmelor româneşti, pentru a pune sarcina crizei pe umerii angajaţilor şi ai celor cu venituri mici şi medii!", a scris, populist, Ponta pe Facebook.

A propos de "interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi": în 2019, Ilie Sârbu, socrul lui Victoraș, și-a cumpărat un apartamențel de 200 de metri pătrați în București la un preț pe metru pătrat de "puțin peste 10.000 de lei (peste 2.100 de euro), adică aproape două milioane de lei (aproximativ 420.000 de euro). Din această sumă, Sârbu a plătit, conform declarației de avere, peste un milion de lei și mai are un rest de plată de 950.000 de lei. Coincidență, exact aceeași sumă i-a donat-o vicepreședintelui Curții de Conturi fiica sa, Daciana Sârbu." (sursa)

Daciana Sârbu, acum o respectabilă afaceristă care deține un butic de făcut savarine, e o socialistă caviar ca la carte, îmbogățită din banii contribuabililor europeni. O afaceristă care, și când s-a apucat de investiți banii luați de la plătitori de taxe și impozite, s-a asociat tot cu niște unii care au făcut bani cu statul - cum ar fi socrul lui Sebastian Ghiță (sursa).

Despre pasiunea de sărac lipit a lui Ponta, golful, nu mai trebuie spuse foarte multe, fiind deja un folclor creat pe această temă.

Așadar, ca în bancul cu tânărul comunist care avea două găini și nu ar fi dat una partidului, Ponta trebuie mai întâi să ne spună cum aplică impozitul progresist pe Daciana și Ilie și apoi putem discuta pe fond chestiunea.

 

 

Comentarii


© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.