Ce vede Tăriceanu când privește-n oglindă

DE Ramona Ursu | Actualizat: 15.09.2018 - 12:40

Se vorbește frumos, pe la colțurile PSD-ALDE, că șeful Senatului ar putea fi varianta coaliției pentru prezidențialele de anul viitor. Se mai aruncă declarații, mai vin sondaje cum că domnul Tăriceanu ar sta bine, că domnul Dragnea, nu prea.

SHARE

Și, până la urmă, de ce n-ar fi șeful Senatului candidatul susținut și de PSD pentru a ajunge primul om în stat? Ei, bine, nu va fi. 

Ce imagini impresionante erau cu Victor Ponta și Crin Antonescu, în urmă cu șase-șapte ani! Dacă erai naiv – și au fost mulți în perioada USL, puteai jura că Antonescu urma să fie candidatul defunctei Uniuni la prezidențialele din 2014, iar micuțul Titulescu s-ar fi mulțumit cu funcția de premier. În octombrie 2011, Ponta făcea următoarea declarație de dragoste care-l viza pe Antonescu: „Orice s-ar întâmpla, noi doi o să rămânem împreună”. 

După care își arăta sprijinul necondiționat pentru a-l susține, la nivel de PSD, pe Crin Antonescu pentru funcția de președinte. Nu mai vorbim despre războaiele lor cu Băsescu, cu Justiţia, cu „dușmanii” din Occident. Antonescu era cu „Ich bin ein Berliner!”, Ponta cu „bănuiesc că nu doamna Merkel votează la referendum” (cel din 2012, de demitere a lui Traian Băsescu). 

O dragoste ca-n filme, ce mai! Dar, ca orice dragoste ca-n filme, și iubirea politică dintre Antonescu și Ponta s-a sfârșit, în viața reală, cu insulte, cu trădări și cu un divorț la care a asistat toată mahalaua din România. 

Din fericire, nici Ponta, nici Antonescu n-au ajuns în funcția de președinte, la fel cum nici Dragnea, nici Tăriceanu nu vor ajunge. Dar nu despre Daddy, care are cele mai multe șanse să ajungă la pușcărie decât la Cotroceni, vreau să vorbesc acum. Ci despre de ce va avea camaradul lui de ticăloșii, șeful ALDE, soarta lui Crin Antonescu. 

Lăsând la o parte declarațiile unor PSD-iști care s-au pus de-a curmezișul lui Dragnea și care mai încing spiritele în partid făcându-i curte lui Tăriceanu, șeful Senatului nu are, în mod real, nicio șansă să beneficieze de susținerea social-democraților în cursa pentru Cotroceni (iar pe cont propriu șansele lui sunt tot zero). De ce? Simplu. 

Unu: pentru că PSD este, prin definiție, un partid care minte și trădează și care, acum, se folosește de ALDE doar pentru a-și bifa ticăloșiile. 

Doi: cum își poate imagina cineva că toți baronii și baronașii din PSD, care zeci de ani au luptat pentru fiecare vot, au băgat bani în alegeri, au mințit electoratul, au cărat oameni la mitinguri, au visat la fotolii călduțe și au făcut frumos în partid ca să le primească, se vor bucura să susțină, pentru cea mai înaltă funcție în stat, un oarecare dintr-un partid, care, la ultimele alegeri, a obținut un scor de vreo șapte ori mai mic decât PSD? 

Nu doar că orgoliul social-democraților ar fi călcat în picioare, dar ei s-ar vedea nevoiți să-și recunoască, în fața întregii țări, impotența politică. Încă o dată, trebuie să fii cel puțin naiv să-ți imaginezi așa ceva despre PSD, cel mai fioros animal dintre animalele politice de după Revoluție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te