Ce va face statul român cu George Maior?

DE Cătălin Prisacariu | 22.02.2021 - 19:55

După aproape șase ani peste Atlantic, George Maior se va întoarce în România. Nu îmi fac nici o iluzie că va fi tras pe linie moartă, ba poate chiar va fi trimis la Bruxelles de către același stat veșnic generos cu lichelele.

SHARE

Înainte cu numai câteva luni de a pleca la Washington, Maior se rățoia la Curtea Constituțională, care se opusese legilor "Big brother" foarte dragi șefului SRI de atunci. Cu un tupeu de securist care ar fi făcut carieră în România ceaușistă, cel care era încă șef al SRI la începutul lui 2015 spunea așa: "Sper că nu se opune SRI-ului CCR, ci ea a considerat că există anumite elemente de neconstituționalitate. Din păcate, s-a creat un vid legislativ și în acest moment operăm pur și simplu cu celelalte mijloace pe care le avem la dispoziție. Dar e păcat să nu înțelegem ce înseamnă secolul 21, tehnologia, evoluția sa din punct de vedere al amenințărilor. Există o răspundere și morală undeva în stat în legătură cu securitatea națională a cetățenilor. La momentul în care se va întâmpla o catastrofă, voi ști spre cine să arăt cu degetul."

Câtă mizerie cinică să deții încât să pomenești "o răspundere și morală undeva în stat în legătură cu securitatea națională a cetățenilor", când tu, George Maior, te plimbai pe banii lui Sebastian Ghiță în excursii prin Toscana (împreună cu Florian Coldea, alt gunoi nimerit între roțile sistemului)? Acel Ghiță căruia tot SRI-ul lui Maior i-a permis să distrugă infrastructuri IT esențiale în statul român prin contracte dedidate, prea scumpe și prea inutile. Cum s-a ocupat, deci, Maior de securitatea națională a cetățenilor?

Vorbim de același Maior care stătea la chermeze cu Gabriel Oprea și cu Liviu Dragnea (da, era și Kovesi pe acolo) - a propos, nici de TelDrum nu știa nimic SRI-ul condus de Maior timp de opt ani, în perioada de maximă înflorire a afacerilor TelDrum?

Despre promisiunea că ar fi fost premierul lui Ponta, dacă acesta din urmă ar fi luat Cotroceniul, e inutil să amintim, asta ar fi fost, culmea, cea mai inofensivă mișcare în carieră a lui Maior, un gheșeft politic.

Acum, exact acel George Maior și nu altul se va întoarce în România. Ce va face statul român cu el? Îl va trimite la Bruxelles să își folosească vasta experiență diplomatică? Îl va gara în vreun birou din MAE, pe câteva mii de euro pe lună? Îl va pensiona? Îl va întreba diverse?

 

 

 

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.