Cât l-a încălzit pe Liviu pulpana Rusiei

DE Mihai Duță | Actualizat: 27.09.2019 - 08:03

Mă doare capul când văd mulți oameni care par ok până încep să spună că trebuie să abandonăm orice alte relații cu țări democratice și să ne închinăm la Maica Rusia. 

SHARE

Sunt din ce în ce mai mulți defecți care proclamă supremația lui Putin, înfierând capitalismul ca pe vremea lui Gheorghiu Dej. Sunt cam aceiași care justifică violurile și crimele spunând că le-au mai făcut și alții.

În mod deloc ciudat, văd dispute aprinse despre supremația Rusiei în fața tuturor celorlalte nații în special pe grupurile fanilor PSD.

Acolo poți citi că rușii sunt mai buni în orice domeniu ca americanii care vor doar să ne bage pe gât cu forța tot felul de lucruri rele. Mai poți citi despre genialul strateg Putin și așa mai departe.

Acolo n-ai să citești însă știrile reale. Cum ar fi aceea despre explozia unei rachete într-un hangar pentru că doi militari mari profesioniști ruși au apăsat pe un buton aiurea.

Hilar este că nu s-ar fi aflat despre acest incident dacă nu ar fi existat un proces prin care statul rus vrea să recupereze daunele de la cei doi militari.

La 1 iulie, 14 marinari au murit în apele teritoriale rusești, în timp ce se aflau într-un submarin, după izbucnirea unui incendiu în timpul unor măsurători de adâncime. Aceasta e varianta oficială.

Surse citate de presa rusă afirmă că submarinul în cauză este unul nuclear de tip AS-12, botezat „Loşarik”. E vorba de un submersibil secret, conceput pentru cercetare şi operaţiuni speciale. 

La începutul lui august, o rachetă cu propulsie nucleară a explodat în timpul unor teste, ucigând șapte oameni. Care a fost reacția Rusiei? Două stații de măsurare a radioactivității au încetat să mai trimită date. Acest lucru a creat o adevărată isterie în întreaga Europă.

Explicația rușilor a fost una penibilă: probleme în rețelele de comunicații. Nu se știe nici până acum care a fost impactul norului radioactiv degajat în urma exploziei.

Un scenariu la scară mai mică a dezastrului de la Cernobîl. S-a văzut atunci grija statului rus față de proprii oameni și totala nepăsare față de restul lumii.

Pe 17 septembrie, a avut loc o explozie la etajul cinci al Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie și Biotehnologie dintr-o localitate din Novosibirsk.

În acest laborator au fost dezvoltate arme biologice în epoca sovietică. În 2004, o cercetătoare a murit aici după ce s-a înțepat accidental cu un ac pe care se aflau virusuri Ebola.

Tot acesta este unul dintre cele două locuri din lume în care se mai află virusul variolei. Desigur, varianta oficială a fost că totul e ok. Lumea e în siguranță.

Mă întreb dacă ăștia care-l susțin s-ar muta acolo și ar renunța la vacanțele pe care și le petrec prin Occidentul decadent.

Toate acestea arată că , de fapt, imaginea măreței Rusii este doar o spoială. Angrenajele defecte încep să pice și arată adevarată față a unei țări pe cale să devină nefuncțională.

În fine, star-ul celor de la Sputnik, campionul tuturor sondajelor on-line făcute la el pe pagină, unicul Liviu Pleșoianu, era să scriu Napoleon, n-a reușit, în realitate, să strângă cele 200.000 de semnături pentru a-și depune candidatura la alegerile prezidențiale.

Și-atunci unde-i puterea Rusiei? Chiar au scris degeaba oamenii ăia de la Sputnik despre „curajul fabulos”, „discurs excepțional”, „gest unic în istoria parlamentului”? L-au invitat degeaba prin studiorile lor martorii lui Sputnik?

Cum de s-a întâmplat ca un personaj, că personalitate nu-i putem spune, cu asemenea susținere să n-aibă curaj nici să spună câte semnături mai avea de cerșit până la 200.000? Poate că oamenii care chiar cred prostiile astea ar trebui să vadă și adevărul sec. Fără interpretări.

Desigur, printre oamenii ridicați de organul de propagandă pentru proști al Rusiei se numără toate valorile neamului: Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Mircea Diaconu. Sper să le ajute tot atât cât i-a ajutat lui Liviu Pleșoianu și mai ales lui Liviu Dragnea. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te