Cât căutați voi îngeri în politică, ne mănâncă demoni ca Firea

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 26.09.2020 - 21:31

Alegerile locale din 27 septembrie au o relevanță aparte pentru bucureșteni. Votul de duminică nu mai e doar pentru un primar sau altul, modul cum puneți ștampila reprezintă opțiunea voastră pentru două sisteme de valori.

SHARE

Primul, al cărui reprezentant este acum Nicușor Dan, este unul al principiilor respectate și al competenței.

Al doilea, reprezentat de Gabriela Firea, este al oamenilor fără principii, incompetenți și care se folosesc de incompetență, al politicii în stil ceaușist.

„Alegerile de anul acesta sunt unele pentru valori. Am avut telefoane otrăvite, trusturi întregi care au deversat minciuni peste minciuni. Nu au existat răspunsuri la întrebări legitime, la scandaluri clare de corupție. E o luptă de valori. (...)

Este lupta dintre o întreagă clasă de oameni care vrea dreptate, onestitate, profesionalism, ca oamenii să acceadă pe criterii corecte, și o gașcă care a pus mâna pe putere și care folosește resurse pentru a ne păcăli pe banii noștri, care vor prin campanii publicitare să creeze o altă realitate.

Aduceți-vă aminte, când am fost în Piața Victoriei în 2017, că erau oameni acolo care spuneau că le pare rău că nu au fost la vot. Acele momente se pot reîntoarce”, a declarat Nicușor Dan, la Newsweek LIVE, în ultimul său interviu înainte de confruntarea cu Gabriela Firea.

Și are dreptate.

Îl cunosc pe Nicușor Dan de mai bine de zece ani, de când era un fost olimpic internațional la matematică, care studiase la cele mai înalte școli din Franța, dar care se întorsese în România pentru a bune bazele unei școli de matematică.

Eram și eu, atunci, optimist că țara se va schimba în bine, dar optimismul său era mai mare decât al meu.

Apoi a devenit activist politic, iar notorietatea sa a crescut, a intrat în 2012 în politică și este unul dintre fondatorii unei mișcări care a adus în scenă numeroși alți tineri competenți, care cred ca și el, ca și mine, că România poate fi schimbată în bine, în timpul vieții noastre. 

Mi-a spus în interviul de vineri că în ultimii zece ani a vrut să renunțe de sute de ori când a văzut că pierde lupta deși are legea de partea lui. Deși avea dreptatea de partea lui. Dar nu a făcut-o.

Fiecare dintre noi a simțit la fel în ultimul deceniu. Unii au cedat și au plecat din țară. Alții încă sunt aici și se încăpățânează să mai creadă.

Ce am constatat este că Nicușor Dan a rămas același om cu picioarele pe pământ, fără aroganțe de politician, care explică clar și competent care e planul său pentru București.

Sunt convins că are și defecte, sunt convins că nu e idolul pe care l-au văzut unii care acum au dubii la vot, sunt convins că nu e înger.

Dar, iertat să îmi fie, nu există îngeri pe pământ, iar cea mai mare naivitate de care poți da dovadă e să îți faci idoli din politicieni.

Rolul unui primar nu e să fie nici înger, nici idol, rolul unui primar este să administreze corect bugetul pus la dispoziție de comunitatea care l-a ales, în folosul acelei comunități.

Gabriela Firea a făcut exact pe dos: se crede stăpâna banilor noștri, din care crede că ne dă nouă pomană, ne păcălește pe banii noștri, cu spoturi publicitare mincinoase, și a cheluit miliarde de euro din banii care ne aparțin pe pilele, cunoștințele și relațiile ei.

A predat Capitala, alături de ceilalți primari pesediști, interlopilor. Interlopilor alora adevărați, nu celor inventați din rândul matematicienilor.

Iar acum, tot prin minciuni, tot prin manipulare, mai vrea un mandat în fruntea unui București pe care l-a transformat în doar patru ani din orașul în care visau să ajungă mulți români în orașul în care ți-e și rușine să locuiești.

Mesajul meu, azi, e simplu: Cât căutați voi îngeri în politică, ne mănâncă demoni ca Firea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te