Candidând pentru Europa cu ură

DE Mihai Duță | Actualizat: 05.04.2019 - 07:51

Când tot bați câmpii că Înalta Poartă îți face și-ți drege, când te tot bați în piept cu dreptul strămoșesc la furtul din banii altora, de ce-ai mai vrea un loc în Parlamentul European?

SHARE

Poate doar ca să recompensezi niște persoane servile, dar din banii ălora pe care-i înjură. În forma actuală, PSD nu promovează nicio valoare europeană, ba dimpotrivă.

De fapt, PSD nu sprijină nici măcar valorile românești. E de ajuns să faci o incursiune online în colhozul susținătorilor acestui partid  ca să vezi ce-au semănat Dragnea și-ai lui. O să citești că toți românii plecați în străinătate sunt niște căpșunari nenorociți care n-au voie să-și dea cu părerea pentru că n-au mâncat salam cu soia.

O să afli că intelectualii sunt niște nenorociți, că Viorica e o doamnă patrioată și Grapini e româncă adevarată, deși batjocorește limba română de două-trei ori în fiecare frază. O să mai afli că tu, care muncești 10-12 ore pe zi și-ți plătești impozitele, dar te-ai săturat să-ți fure niște haimanale viața, da, tu, ești un nenorocit vândut intereselor străine. Mai toți scriu „mi-au“ ca pisica.

Dacă ar fi trăit Ceaușescu, astăzi aveam combinate, servicii, apartamente, alimentara și aprozar. Nu mai aveam nevoie de nicio Europă. Ne salva Daea cu oaia. Oricum ne salvează el cu aprozarul.

Așadar, cam asta fiind masa pe care-o reprezintă PSD, dar și ALDE în momentul de față, logic ar fi ca acești oameni să nu se prezinte la alegerile europarlamentare. Când nu vrei în Europa, nici n-ai avea de ce să trimiți pe cineva acolo. Să stea aici, cu noi, să-nghită salamul nostru strămoșesc cu soia.

Eu n-am auzit vreun candidat al PSD sau ALDE să vorbească despre vreun proiect european, despre vreo inițiativă care le-ar justifica prezența acolo. Măcar așa, agramat, cum vorbesc ei, să fi zis ceva. Să fi mințit măcar.

De unde? Poate singurul lucru legat de Uniunea Europeană este înverșunarea prostească de a nu lăsa un cetățean român să ajungă șeful primului Parchet European. Patriotism curat!

Trec peste Varujenii și Nicolaii de la ALDE, dar ajung, tot pe lista lor, la celebrul Tudi Ionescu, cel cunoscut pentru episodul de video-chat cu Oana Zăvoranu. Și nici nu vreau să mă întreb ce-o vrea el să facă în Parlamentul European.

Unii mă vor întreba: „Dar pe ceilalți, de la celelalte partide, nu i-ai văzut?“.

Desigur că i-am văzut, sunt doar vreo doi-trei care au înțeles unde ar putea ajunge și au proiecte europene. Restul se adresează românilor de parcă ar participa la alegerile de președinte de scară, nici măcar de bloc.

Numai că, spre deosebire de cârpele lui Dragnea, nu au un mesaj anti-european. Adică nu susțin scoaterea României din UE și nici încălcarea tuturor angajamentelor, stând, paradoxal, cu mâna întinsă după un salariu și-o pensie de la Parlamentul European.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te