Când iubim trădarea și când urâm pe trădători? Cazul #boicot la Antena 3

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 15.06.2019 - 18:08

E mișto să-i tragi pe alții de urechi când îți arată că mai ai și defecte, că nu ești perfect. Dar e mai greu pentru prea mulți dintre voi să fiți consecvenți cu voi înșivă.

SHARE

Facebook e locul unde fanatismul se desfășoară în toată plenitudinea sa: fanatism naționalist, legionar, homofob, homofil, de dreapta, de stânga, religios și mai ales, în ultima vreme, politic.

Îi detest pe fanatici, pentru că îndoaie realitatea după cum le convine și aplică principii numai celor pe care nu-i plac.

Ce azi e rău că face "dușmanul", mâine e bun, pentru că o face "al nostru". Ce e de netolerat la adversar, e scuzabil la prieteni.

Ei bine, eu nu funcționez așa. I-am cerut demisia lui Kovesi, în ianuarie anul trecut, după scandalul Ploiești, și mi-am luat o basculantă de carne. În aceeași zi, am cerut și demisia lui Dăncilă, pentru o mizerie spusă, și aceeași oameni care mă făcuseră vândut și mercenar, mă lăudau acum și dădeau share postării.

Fapt care m-a dezgustat.

Oameni care acum un an aveau argumente solide pentru boicotarea A3 și RTV, vin acum și ne spun că A3 e un rău necesar, ca să fim recunoscuți la frizerie.

Fapt care îmi lasă un gust amar.

Am spus-o deschis de multe ori, mai des decât oricare alt jurnalist: sunt un antipesedist convins și nimic nu îmi va schimba convingerea.

Susțin și votez, ca om, partidele de opoziție.

Dar asta nu înseamnă că sunt orb ca jurnalist, nu înseamnă că găsesc scuze pentru greșelile celor din opoziție.

Am prieteni buni la USR și PLUS, de când cele două partide nici nu existau. Mă gândesc la dedicarea lor și la buna lor credință și îmi pare rău că trebuie să critic formațiunile din care fac parte.

Dar ca jurnalist, e împotriva firii mele să nu critic, când liderii celor două partide sau chiar prietenii mei spun ori fac prostii.
Prietenii înțeleg asta, căci și ei vor altfel de politică. Dacă liderii nu înțeleg, nu îmi pasă.

După ce, la alegerile parlamentare din 2016, unii au dat vina pentru victoria PSD pe electoratul care nu a venit la vot, am fost primul care am scris că PNL e, de fapt, principalul vinovat pentru bâlbâielile de la locale, cu patru candidați la București și cu retrogradul chirurg Leon.

Liberalii au vina istorică a USL, e greu să o șteargă. Sunt acolo oameni noi, care vor altfel de politică, îi știu bine și îi apreciez.
Dar și prea mulți ticăloși care fură cot la cot cu PSD.
Nu i-am lăudat niciodată pe primii, nu am închis ochii la cei din urmă.

Căci judec totul printr-o singură grilă. Nu azi așa, mâine cum îmi convine.

Mi-am dat demisia dintr-o funcție bună, unde mi se promitea dublarea salariului și mașină nouă, pentru că nu cadra cu credințele mele jurnalistice.
Câți dintre voi, marii comentatori de pe FB, ați făcut asta în ultimii 10 ani?

E mișto să-i tragi pe alții de urechi când îți arată că mai ai și defecte, nu ești perfect.

Dar e mai greu pentru prea mulți dintre voi să fiți consecvenți cu voi înșivă.

Și e foarte, foarte trist.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -