Boicotarea bugetului Capitalei se joacă după un scenariu scris și regizat de Vlad Voiculescu

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.05.2021 - 16:56

Boicotarea bugetului Capitalei de către consilierii USRPLUS este orchestrată de Vlad Voiculescu.

SHARE

Vlad Voiculescu este liderul PLUS București. În jumătate de an, și pe fondul unor necontenite conflicte, și-a făcut praf cariera politică. A pierdut absolut tot. La alegerile locale a fost ales consilier general în Primăria București, apoi a urcat în funcția de viceprimar.

A declanșat un scadal susținând că există o conspirație guvernamentală care nu îi permite să fie validat.

La început de decembrie, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că Vlad Voiculescu va fi învestit viceprimar al Capitalei.

Imediat s-a dovedit că Voiculescu nu era atât de tare legat de primăria București și de cetățenii care i-au dat votul (USRPLUS a câștigat alegerile locale în Capitală). Voiculescu a plecat la Ministerul Sănătății unde a rezistat doar trei luni pline de scandaluri.

Citește și: Consilierii generali ai USR PLUS îi cer lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget

În nici jumătate de an, Vlad Voiculescu a rămas doar cu o funcție în partid. 

Supărarea reală a USRPLUS, pentru care a și boicotat bugetul Bucureștiului, îl reprezintă refuzul lui Nicușor Dan de a-i oferi lui Horia Tomescu drept de semnătură pentru administrarea spitalelor din București. Horia Tomescu stă, acum, pe scaunul de viceprimar care îi aparținuse lui Voiculescu. Vezi DETALII.

De altfel, administrarea spitalelor a fost dorința numărul unu a lui Vlad Voiculescu în scurtul său mandat de viceprimar.

La vedere, consilierii USRPLUS nu au votat bugetul Bucureștiului spunând că este nerealist, cu venituri prognozate prea mari. La sectorul 5, consilierii USRPLUS au votat tot un buget supradimensionat propus de primarul Popescu Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul Colectiv.

Deși nu mai are nicio funcție în primăria Capitalei, ambițiile lui Vlad Voiculescu au rămas intacte.

Problema sa este omul pe care l-a trimis să smulgă de la Nicușor Dan administrarea spitalelor din Capitală.

Horia Tomescu a intrat în rolul lui Voiculescu de acum 6 luni. Are aceleași pretenții.

Lui Tomescu îi lipsește popularitatea. Și nici nu are cu ce. Nu îi găsim un cv complet. Nu știm dacă a urmat și alte cursuri în afara celor care l-au făcut stomatolog. I-ar fi prins bine unele de management sau administrație.

Aflăm de pe pagina partidului PLUS că:

„Tomescu Horia are 40 de ani, de 15 ani este medic dentist, de 4 ani părinte și de 11 luni membru PLUS. A decis să nu mai stea deoparte deoarece crede că a sosit timpul ca generațiile active ale României de azi să își asume reconstrucția acestei nații”.

Vorbe goale. Nimic relevant pentru funcția de viceprimar.

Nici profesional nu se descurcă prea bine. Tomescu a câștigat, ca stomatolog, doar 600 de lei pe lună. E un medic slab? A uitat să taie chitanțe ? A lucrat la negru ?

Citește și: Viceprimarul care nu votează bugetul Capitalei: dentist cu venit de 700 lei/lună, rată de 1.000 lei

E praf și din punct de vedere administrativ; se încurcă în redactarea unui document. În Declarația sa de avere, în loc să își depună veniturile pe anul 2019 le publică pe cele din 2020.

Aduce cu el numeroase controverse. Numește în Consiliile de Administrațioe ale spitalelor persoane dubioase și refuză să dea explicații.

Cistește și: Viceprimarul Tomescu, incapabil să explice numirile controversate în CA-urile spitalelor

Voiculescu dă ultima sa bătălie pentru București. Este „all in” dar are o mână foarte slabă. Horia Tomescu este unul dintre cei mai vulnerabili politicieni în mâinile căruia să îți încredințezi, azi, destinul.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te