Au pierdut pentru că au fost prea mârlani, prea corupți, prea incapabili

DE Cătălin Prisacariu | 24.11.2019 - 22:32

E timpul să fim, în sfârșit, pragmatici. Să avem un plan. Să-l urmăm. Să strângem rândurile.

SHARE

Nu e nici o surpriză că, pe 24 noiembrie 2019, Klaus Iohannis a câștigat al doilea mandat de președinte. Cu adevărat neașteptat a fost că a câștigat primul mandat în fața unui Victor Ponta care avea șansa să reformeze PSD, dar s-a dovedit doar un mucos obraznic care voia să stea la masă cu Putin și Erdogan. Iar cu totul și cu totul incredibil a fost că un PSD condus de Dragnea a câștigat alegerile parlamentare acum trei ani, la finalul lui 2016.

De ce a câștigat atunci PSD-ul unui baronaș local ahtiat după putere? Pentru că PNL era prea înjurat (pe bună dreptate) după coabitarea cu PSD în USL iar ce e azi alianța USR - PLUS nu exista, Cioloș a preferat atunci să facă un bizar non-combat care a dus cuplul letal Dragnea - Tăriceanu la butoanele statului.

Azi, însă, există un președinte tocmai reinstalat la Cotroceni după o luptă cu profa de lucru manual a PSD. Azi, Guvernul e condus de un liberal, constituit din membri PNL și susținut parlamentar de USR. Iar mâine, la locale, și poimâine, la parlamentare, PNL și USR - PLUS trebuie să câștige majoritatea pentru a guverna.

În momentul de față, cei mai mari potențiali dușmani ai României sunt Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș. Acum, dușmanii nu mai sunt la PSD decât dacă cei patru și partidele pe care le reprezintă îi lasă să câștige. 

Douăzeci douăzeci e aici.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -