Am greșit în tot ce am estimat. Mă bucur și vă mulțumesc

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 26.05.2019 - 22:50

M-am temut foarte mult de ziua de azi, recunosc. M-am temut că suntem doar o mână de entuziaști în mici bule pe Facebook și o mână de entuziaști care ies în stradă cu încăpățânare. Și m-am temut că nu suntem destui.

SHARE

Dar iată că m-am înșelat și mă bucur enorm că am greșit în estimările mele. Prezența la vot, de peste 8,95 milioane de români, adică 49,28 %, este dincolo de așteptările celor mai optimiști dintre noi. 

Este absolut minunat că au ales să participe la referendumul pentru justiție atât de mulți români, de 7,5 milioane de persoane, adică 41,28 %, închizând gura celor care spuneau că românii nu sunt preocupați de justiția din această țară.

Rezultatul votului - chiar și la exit-poll-ul necredibilului Marius Pieleanu - este suficient de prost pentru PSD încât acolo să înceapă măcelul intern.

Și când infractorii se luptă între ei, când ticăloșii sunt ocupați să se înjunghie (la figurat, deisgur), înseamnă că nu mai au timp să ne fure, nu mai au timp să schimbe legile după bunul plac, nu mai au timp să dea ordine de gazare a protestatarilor.

Iar Liviu Dragnea, cel mai mult dintre toți, nu mai are timp pentru a rămâne în libertate.

O rundă de alegeri care în mod normal nu stârnea prea multe pasiuni, cea a europarlamentarelor, s-a transformat într-un scrutin în care România a transmis clar că vrea să rămână în Uniunea Europeană, că România respinge pe acei politicieni care au crezut că ne pot scoate de pe acest drum natural.

Un scrutin în care milioane de români au venit la vot și au pus ștampila cu năduf, cu furie față de două partide, PSD și ALDE, față de o mână de infractori, în frunte cu Dragnea, care ne-au dat viața peste cap în numai doi ani.

Cât de mult a pierdut România din 2017 încoace, în cea ce privește justiția și poziția noastră în Europa, și cât de mult a câștigat, de fapt, la nivel de implicare civică și de trezire a acelor români care credeau că democrația e un dat pe care trebuie să îl apere alții, cât timp ei sunt în vacanță și nu-i privește.

Citește și Dragnea, „fondatorul” României moderne

Iată că democrația trebuie să o apărăm tot noi. În ultimii doi ani și azi, prin neașteptata prezență la vot, românii au demostrat că în sfârșit am înțeles asta.

Și pentru asta, vă mulțumesc.

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.