Orban și Cioloș, susținere totală pentru Kovesi la șefia Parchetului European

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.02.2019 - 20:38

Dacă guvernul României îi pune piedici Laurei Codruța Kovesi, PNL, USR și PLUS au anunțat că o susțin necondiționat pe fosta șefă a DNA pentru șefia Parchetului European

SHARE

Partidul Național Liberal a luat decizia în Biroul Executiv să mandateze pe europarlamentarii liberali să susțină candidatura pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European a Laurei Codruța Kovesi, „un candidat român care are o șansă foarte mare de a putea obține numirea în această funcție extrem de importantă la nivel european”.

„Practic, europarlamentarii noștri sunt mandatați să facă lobby atât la nivelul Parlamentului European, în primul rând în grupul Partidului Popular European, dar și pe lângă europarlamentarii din celelalte grupuri care ar putea fi determinați să susțină candidatura doamnei Codruța Kovesi.  De asemenea, lobby-ul să se desfășoare către toți reprezentanții din Partidul Popular European, dar la nivelul instituțiilor europene sau care participă în procesul de luare a acestei decizii”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat luni pe Facebook că o susține în totalitate pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European.

„Îmi asum fără niciun fel de rezerve susţinerea totală a Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a ajuta şi a susţine această candidatură. În ultimii 30 de ani, actuala clasă politică a alungat românii care au dorit să facă ceva pentru România. I-a împiedicat pe cei care au vrut să se implice şi a construit o elită politică formată din infractori şi din oameni lipsiţi de onestitate. Ajuncge! A venit vremea să refuzăm lungul şir de umilinţe şi să facem ceva concret pentru viitorul ţării noastre”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.
 
USR a anunțat încă de acum o săptămână că va transmite europarlamentarilor și grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror european.

Selecția Laurei Codruța Kovesi pe primul loc pe lista scurtă de trei nume pentru postul de procuror european care va ajunge la vot în Parlamentul European este o nouă dovadă că revocarea ei din fruntea DNA a fost o comandă politică din partea unor infractori, fără nicio bază juridică, au susținut membrii USR.

„Laura Codruța Kovesi a fost cel mai eficient procuror șef al DNA, judecând după rezultatele instituției și după distincțiile primite în ultimii cinci ani. DNA a devenit o instituție model în lupta anti-corupție nu doar în România, dar și în toată Europa. Încrederea publicului în DNA a crescut proporțional cu rezultatele și a scăzut după revocarea din funcția de procuror șef a Laurei Codruța Kovesi”, se mai arată în comunicatul USR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te