Eugen Nicolicea a terminat Dreptul la o facultate din categoria „gunoi/junk”

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.04.2019 - 21:37
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul propus al justiției a făcut Facultatea de Drept la o instituție de învățământ clasată ultima, din punct de vedere a calității actului educațional.  

SHARE

Eugen Nicolicea a oferit, azi, precizări în privința studiilor sale juridice:

„În ceea ce privește facultatea de drept, sau altfel spus, marele secret al lui Nicolicea, de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informațiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv că am absolvit cu nota 10 la examenul de licență", transmite Eugen Nicolicea printr-un comunicat de presă.

Ministrul propus al Justiției a omis să spună că Spiru Haret este o universitate nerecomandată pentru a face dreptul. În 2011, a existat singura ierarhizare a disciplinelor din mediul universitar românesc.

O inițiativă binevenită, care își propunea să facă din instituțiile de învățământ, o carte de vizită validă pentru oricine dorește să aplice pentru o slujbă sau când cineva este luat în calcul pentru o promovare (cum ar fi cazul lui Nicolicea). Acesta a urmat Facultatea de Drept la Universitatea Spiru Haret într-o perioadă apropiată evaluării făcute de Ministerul Educației.

În octombrie 2011, au fost anunțate rezultatele acestei ierarhizări, după o analiză care a urmărit: calitatea predării, a studiilor de cercetare, a relației cu mediul extern și serviciie oferite de universitate.

Mai rău nu se poate

Universitatea Spiru Haret (cu 15 prezențe) conducea detașat în topul programelor de studii cel mai prost cotate, incluse la categoria E. Tot la categoria E a fost inclus și programul „Drept”, oferit de Spiru Haret și urmat de Eugen Nicolicea.

Cele mai slabe programe din țară la „Drept” erau oferite de universitățile: Bioterra, Hyperion, Andrei Șaguna, George Barițiu, George Bacovia.

Peste universitatea urmată de Nicolicea mai sunt patru categorii de universități (A,B,C,D). Cele mai performante sunt: Universitatea din Bucuresti,Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Acestea nu au fost luate în calcul de Nicolicea. Acesta nu s-a înscris nici într-una din celelalte aproape 20 de universități care ofereau programe de drept, cotate peste cel de la Spiru Haret (grupate în categoriile B,C,D).  

O țară care este inclusă de o agenție de rating în categoria „junk” este nerecomandată investitorilor. Cu Nicolicea ministru al justiției, nu există nicio garanție că nu vor fi modificate legile astfel încât să îi scape pe infractori și pe Dragnea de pușcărie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.