UPDATE Liviu Dragnea rămâne după gratii. Decizia e definitivă

DE Edi Neagu | Actualizat: 27.05.2021 - 14:40
Liviu Dragnea așteaptă decizia Tribunalului. Foto: INQUAM/Octav Ganea

Judecătorii Tribunalului București au respins cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare. Astfel, fostul lider al PSD va mai rămâne după gratii cel puțin 4 luni.

SHARE

Liviu Dragnea va rămâne în continuare în închisoare, în urma deciziei judecătorilor Tribunalului București. Fostul lider al PSD depusese o cerere de eliberare din închisoare, la exact doi ani de la condamnarea sa. Tribunalul a respins însă cererea lui Liviu Dragnea, iar hotărârea judecătorilor este definitivă. Potrivit specialiștilor, Liviu Dragnea nu va mai putea depune o cerere de eliberare condiționată mai devreme de 4 luni.

Decizia este definitivă, iar Dragnea are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare condiţionată după data de 27 august.

Dragnea primise o decizie nefavorabilă şi la instanţa de fond - Judecătoria Sectorului 5, însă a făcut contestaţie, respinsă joi de Tribunalul Bucureşti.

Contestația lui Dragnea este nefondată, spun judecătorii

"Respinge contestaţia formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată. Admite contestaţia formulată de PICCJ - DNA împotriva sentinţei, pe care o desfiinţează în parte, în sensul ca propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită după 27.08.2021. Definitivă", se arată în hotărârea tribunalului.

La dezbaterile de la tribunal, care au avut loc miercuri, procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare condiţionată, arătând că fostul lider PSD a fost sancţionat în penitenciar, după exprimarea unor critici împotriva soluţiei de condamnare.

De cealaltă parte, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a spus că nu există date că fostul lider social democrat nu şi-a însuşit decizia de condamnare, el îndeplinind toate condiţiile pentru a fi eliberat: conduită corespunzătoare, stăruinţă în muncă, îndeplinirea fracţiei de 2/3 din pedeapsă.

"Se tot face vorbire despre participarea la programele educative. În fapt, sunt nişte teste grilă pentru care primeşti recompensă, dacă obţii punctaj maxim. Domnul Dragnea e inginer, nu e medic sau neurolog. Nu a luat punctaj maxim la unele teste grilă, pentru că erau întrebări despre cum funcţionează creierul, cum debutează diabetul. La alte teste i s-a spus că sunt sub nivelul lui de pregătire. Acesta e motivul pentru care nu a luat creditele, nu că a absentat", a declarat Flavia Teodosiu, potrivit Agerpres.

 

 
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.