Crin Bologa a mai spus că, spre deosebire de dosarul vizitei lui Dragnea în SUA, trimis luni în judecată, dosarul TelDrum, în lucru de patru ani, a întârziat și din cauză că inculpații au solicitat audierea tuturor înregistrărilor din dosar, fiind vorba de sute de ore de interceptări.
„Dosarul cu vizita în Statele Unite a fost mai simplu din punct de vedere al relatării stării de fapt. Aici avem o situație mai complicată și încadrarea juridică este mai complicată. Acolo avem fapte de corupție pure, în principal trafic de influență și cumpărare de influență. Avem, sigur, și folosirea funcției. Dincoace, în dosarul Tel Drum, avem evaziuni fiscale, avem fraudă cu fonduri europene. Cu privire la aceste infracțiuni facem cercetările. Și sunt mai complexe de investigat aceste infracțiuni”, a declarat Crin Bologa, pentru G4Media.ro.
DNA a deschis dosarul împotriva ex-șefului PSD în baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.
În 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
Citește și: EXCLUSIV Dragnea, aproape scăpat de dosarul TelDrum. DNA l-a inculpat prea târziu | Newsweek Romania
Luni, Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea, pentru trafic de influență în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia ceremoniei de instalare a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.