Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la vot în 28 ianuarie

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.01.2020 - 17:05
Inquam Photos / Octav Ganea

Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la votul deputaților în 28 ianuarie, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil în 17 decembrie pentru abrogarea pensiilor speciale.

SHARE

"Am decis ca în 28 ianuarie să fie plen pentru votarea proiectului privind pensiile speciale. Nu mai avea rost ca PNL să faca o altă solicitare de sesiune extraordinară, chiar era un joc mai mult politic și dădea o notă de neseriozitate", a declarat Ciolacu.

El a spus că legea intră la vot final în Cameră în 28 ianuarie. Potrivit proiectului care a primit raportul favorabil al Comisiei de muncă, își pierd pensiile speciale și sportivii și artiștii. De altfel, acesta era un amendament propus de președintele Comisiei pentru Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon. Marcel Ciolacu a precizat luni că acest amendament va fi eliminat, aceasta fiind singura modificare în lege.

"Proiectul va veni în plen la vot și vom scoate amendamentul Comisiei privind sportivii și personalitățile României care erau prinse în acel amendament. Cu alte cuvinte, pe 28 ianuarie va fi dezbatere, scoțând acel amendament, plus vot final", a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Birourilor Permanente Reunite, potrivit Hotnews.

Dezbaterile din Comisia de specialitate au avut loc pe ambele inițiative privind eliminarea pensiilor, atât a PNL, cât și a USR, însă raportul favorabil a fost dat pentru proiectul PNL.

Proiectul PNL propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare.

Liberalii susțin menținerea pensiilor speciale doar pentru militari deși, inițial, aceștia au pledat și pentru păstrarea beneficiilor și pentru magistrați.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.