Fostul director PSD de la Apele Române, trimis în judecată pentru o mită de 1 milion de euro

DE Alexandru Pop | 05.10.2020 - 13:09
DNA, sediul central/FOTO: hotnews.ro

Fostul director PSD al Administraţiei Naţionale Apele Române, Victor Sandu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că a luat mită un milion de euro.

SHARE

Potrivit unui comunicat transmis luni de DNA, Victor Sandu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar administratorul unei firme, pentru dare de mită.

În acelaşi doar au fost trimise în judecată alte patru persoane, două dintre ele sub control judiciar, pentru complicitate la luare şi dare de mită și pentru mărturie mincinoasă.

Conform DNA, în perioada 17 mai 2017 - 6 mai 2019, Victor Sandu, în calitate de director al Administraţiei Naţionale "Apele Române" , ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit mită de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată de omul de afaceri cu "Apele Române".

Banii ar fi fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general, şi el inculpat în acest dosar, spun procurorii.

Banii ar fi fost pretinşi şi primiţi de Victor Sandu în legătură cu atribuţiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităţilor produse pe râuri din judeţul Bihor, respectiv "Amenajare râul Valea lui Vasile, judeţul Bihor", "Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în bazinul hidrografic Crişul Negru, judeţul Bihor" şi "Amenajare râul Crişul Repede, judeţul Bihor ", conform DNA.

"Banii primiţi drept mită ar fi fost justificaţi cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate", arată DNA.

Procurorii precizează că ultimii doi inculpaţi au făcut afirmaţii mincinoase atunci când au fost audiați ca martori în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale soluţionării dosarului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.