EXCLUSIV Poliția Română nu știe încă unde se ascunde fostul ofițer SRI condamnat Daniel Dragomir

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 26.10.2020 - 15:34
Daniel Dragomir a fugit din țară

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost dat în urmările generală în iunie, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență și luare și dare de mită.

SHARE

Daniel Dragomir a fugit din țară după ce pe 18 iunie a fost condamnat definitiv într-un dosar de corupție. 

„În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv.

Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire”, anunţa, în acea zi, într-un comunicat, Poliţia Capitalei.

Patru luni mai târziu, autoritățile judiciare  nu au reușit încă să identifice locul în care se află fostul ofițer SRI, potrivit unui răspuns oferit Newsweek România

Persoana la care faceți referire este dată în urmărire națională și internațională, împotriva sa fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În acest caz se desfășoară activități investigativ – operative și schimb de date și informații cu parteneri străini, în vederea localizării persoanei urmărite și inițierii procedurilor judiciare, conform prevederilor legale naționale și internaționale”, potrivit răspunsului oferit de Poliția Română redacției noastre

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, în iunie, pe Daniel Dragomir și pe soția acestuia.

Fostul colonel SRI a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare, iar soția sa, Marinela Zoica Dragomir, a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Inițial și aceasta dispăruse, dar ulterior presa a relatat că s-ar fi prezentat în august la Serviciul de Probațiune, după ce a revenit în țară.

Daniel Dragomir a fost acuzat că, pe vremea când era ofiţer activ al SRI, l-a contactat pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri și i-a spus că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică. În schimbul aceste informații și a protecției oferite, a primit suma de 462.000 de euro. 

Rami Ghaziri, patronul de la Avicola Crevedia era monitorizat într-un mare dosar de evaziune fiscală din industria cărnii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.