De ce solicită Dumitru Buzatu recuzarea judecătorilor din dosarul mitei din portbagaj

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.02.2024 - 10:29
De ce solicită Dumitru Buzatu recuzarea judecătorilor din dosarul mitei din portbagaj - Foto: PSD Vaslui (colaj foto)
De ce solicită Dumitru Buzatu recuzarea judecătorilor din dosarul mitei din portbagaj - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

De ce solicită Dumitru Buzatu recuzarea judecătorilor din dosarul mitei din portbagaj. Judecătorii vasluieni au fost nevoiți să amâne ședința de judecată.

SHARE

De ce solicită Dumitru Buzatu recuzarea judecătorilor din dosarul mitei din portbagaj. Judecătorii vasluieni au fost nevoiți să amâne ședința de judecată, pentru a lua o altă decizie.

Supărat pe magistrații vasluieni și, mai ales, pe jurnaliștii locali, Dumitru Buzatu a recuzat completul de judecată. Pare să fie un pas important în parcursul procesului său, ținând cont de faptul că fostul șef al județului așteaptă decizia Tribunalului Iași, privind cererea de strămutare.

De ce solicită Dumitru Buzatu recuzarea judecătorilor din dosarul mitei din portbagaj

Astfel, judecătorii Tribunalului Vaslui s-au văzut nevoiți să amâne cu o zi ședința, pentru a se pronunța asupra cererii de recuzare.

Supărarea lui Buzatu este legată de faptul că jurnaliștii locali au refuzat să-l ridice în slăvi și să-l creioneze în fața opiniei publice așa cum a arătat că este în septembrie, când a fost prins în flagrant, în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită, de la un om de afaceri.

Din acest motiv, susține Buzatu, judecătorii vasluieni nu ar fi imparțiali și s-ar lăsa influențați de jurnaliști, dar și de opinia publică.

Citeşte şi: Dumitru Buzatu a intrat în dizgraţia PSD Vaslui. Ce s-a întâmplat de Sfântul Ioan

Buzatu nu se îndepărtează totuşi de Penitenciarul Vaslui și cere Tribunalului Iași judecarea dosarului său, pentru că, în evetualitatea unei condamnări, acesta are mari șanse să-și execute pedeapsa la Vaslui, într-unul dintre cele mai moderne penitenciare din țară, dar și în locul în care are un cuvânt de spus, în fața conducerii instituției, conform vremeanoua.ro.

Preț de câteva luni, apărătorii săi au încercat să arate că clientul lor nu este un pericol public și poate fi lăsat cel puțin în arest la domiciliu. Acum, tactica a fost schimbată și aceiași apărători au făcut cerere de strămutare a dosarului.

În plus, în timpul ședinței de ieri care ar fi trebuit să stabilească dacă Buzatu rămâne sau nu în spatele gratiilor, avocatul Kristian Winzer a depus cerere de recuzare a completului de judecată.

Citeşte şi: Buzatu, fostul președinte CJ Vaslui, voia să fugă din țară cu secretara: „Mergem până în Ecuador”

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Tribunalul Valsui, ținând cont de faptul că până acum nici una dintre tacticile apărătorilor fostului șef al județului nu a avut succes.

Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Au fost câteva încercări care l-au adus pe Buzatu la un pas de a fi lăsat în arest la domiciliu. Chiar luna trecută, ședința de judecată a fost amânată timp de câteva ore, după ce avocații au susținut că, de la dosarul cauzei, lipsesc anumite documente ale DNA.

Şedinţă întreruptă

Magistrații au fost nevoiți să întrerupă ședința de judecată și să verifice dacă cele susținute de apărători sunt sau nu reale. Un alt episod care a dus la prelungirea mandatului de arestare preventivă este cel al presupusei fugi a lui Buzatu, împreună cu Ana Obreja, în Ecuador.

“Dacă reușesc să…(neinteligibil) mergem până în Ecudor! Vă iau și pe voi!”, a fost mesajul pe care procurorii anticorupție l-au interceptat într-o discuție telefonică pe care Dumitru Buzatu a avut-o cu șefa lui de cabinet.

„Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl oprește pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a-și exercita în continuare atribuțiile de președinte al CJ Vaslui din CRAP, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a jud. Vaslui”, își motivau, la acea dată, procurorii cererea de prelungire a mandatului de arestare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te