Astfel, există posibilitatea ca instanța să dea luni un verdict în dosarul angajărilor de la Protecția Copilului Teleorman, în vreme ce Curtea Constituțională se va pronunța vineri, 19 aprilie, în legătură cu sesizarea prin care Florin Iordache a cerut constatarea ca nelegală a completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), inclusiv a celui care l-a condamnat pe Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, potrivit explicațiilor lui Adrian Toni Neacșu, unul dintre avocații din procesul șefului PSD.
Tocmai de aceea, apărarea va solicita luni ICCJ să amâne pronunţarea sentinţei definitive până după decizia CCR privind completurile specializate pe corupţie. CCR a amânat de două ori o decizie privind această speță.
„Pe 15 aprilie, luni, se poate întâmpla absolut orice în sensul că se poate finaliza apelul, adică să se iasă în pronunţare, se poate da pronunţarea chiar în aceeaşi zi, se poate ieşi şi să se amâne pronunţarea o săptămână sau două pentru a depune concluzii scrise, după cum se poate foarte bine acorda un alt termen de judecată pentru pregătirea concluziilor scrise, finale sau poate interveni vreo altă solicitare de probatoriu, dar teoretic orice variantă este posibilă, inclusiv aceea ca instanţa să ne respingă toate cererile şi să constate dosarul în stare de judecată”, a explicat avocatul Neacșu, citat de G4Media.ro.
În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat că, pe vremea când era șeful CJ Teleorman, ar fi determinat angajarea a două secretare de la PSD la Protecția Copilului Teleorman. Cele două secretare nu s-ar fi dus la serviciu, ci au lucrat în continuare pentru PSD Teleorman (unde șef era Liviu Dragnea), în schimb au încasat salariu de la Protecția Copilului Teleorman.