"Noi suntem pentru păstrarea acestei secţii şi pentru reformarea ei. Este imposibil ca doar cu şapte procurori să faci ceea ce este chemată să facă această secţie şi mai are şi alte defecte de structură care au fost strecurate în legea ei de funcţionare", a precizat copreşedintele AUR la o conferinţă de presă.
Citește și: Polițiștii l-au gazat, bătut și au urinat pe el fiindcă le-a spus că n-au mască (motivare arestare)
El a spus că legea care vizează Secţia specială poate fi amendată pentru a fi îmbunătăţită, dar în niciun caz nu trebuie desfiinţată.
Claudiu Târziu (AUR) vrea SIIJ îmbunătățită
"Putem amenda această lege, putem îmbunătăţi activitatea Secţiei speciale, dar în niciun caz nu credem că trebuie desfiinţată. Trebuie să existe responsabilitate la toate nivelurile şi în toate castele. Şi magistraţii trebuie să ştie că pot da socoteală dacă nu îşi fac treaba aşa cum se cuvine", a încheiat liderul AUR, potrivit Agerpres.
Deputații au votat, miercuri, în plen, pentru desființarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) în forma primită de la Comisia juridică, care prevede și că magistrații pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.
S-au înregistrat 171 de voturi "pentru", 136 "contra" iar doi deputaţi nu au votat. Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, forul decizional fiind Senatul.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare desfiinţarea SIIJ din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, stabilindu-se o serie de măsuri tranzitorii care decurg din această operaţiune. Totodată, se propune abrogarea secţiunii care priveşte organizarea, funcţionarea şi competenţa acestei Secţii din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară şi instituirea unor dispoziţii referitoare la situaţia personalului şi a dosarelor aflate pe rolul Secţiei la data intrării în vigoare a acestei legi.