Cîțu: Ministrul Justiției trebuie să găsească rapid soluții pentru continuarea dosarului „10 august”

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 03.03.2021 - 14:20
Premierul cere redeschiderea dosarului „10 august”/FOTO: Facebook/Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a declarat că i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, să găsească rapid soluții pentru continuarea dosarului 10 August, după ce Tribunalul București a respins definitiv cererea de redeschidere, scrie G4 Media.

SHARE

„Să vedem, mai sunt căi”, a spus Cîțu, adăugând că este „dezamăgit” de soluția închiderii dosarului și că va face publice rapid soluții pentru eventuala continuare.

”Eu aseară am avut o discuție cu ministrul Justiției. Astăzi avem ședință de guvern, să vedem cam cu ce soluții vine. Cum vom avea soluții, voi ieși cu ele public, dar trebuie cât mai rapid”, a declarat premierul Cîțu pentru G4Media.ro.

”Vă dați seama că sunt dezamăgit, dar nu ne vom opri să încercăm să vedem cum găsim soluții ca vinovații să plătească. Nu ne vom opri. Asta vom face. Am discutat ieri cu ministrul Justiției și vom merge înainte. Să vedem, mai sunt căi. Cu siguranță, în continuare încercăm să rezolvăm problema”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă o eventuală redeschidere a dosarului ar trebui să îi vizeze și pe decidenții politici de la mitingului Diasporei, precum Liviu Dragnea sau Carmen Dan, Florin Cîțu a spus că ”dacă au fost implicați direct, în afara funcției politice, da, trebuie și ei să răspundă”.

Cîțu cere redeschiderea dosarului „10 august” ar putea fi redeschis

Dan Tăpălagă: Începem direct pe subiectul zilei, domnule prim-ministru. Pe data de 3 decembrie 2020, înainte de ziua votului, ați scris pe Facebook următoarele: „Poate cel mai mult am dorit să vină mai repede ziua votului în 10 august 2018, atunci când Dragnea și Ciolacu dădeau ordine ca frații noștri din diaspora să fie gazați și bătuți în Piața Victoriei”. Ce le spuneți azi acelorași oameni, domnule prim-ministru, după ce procurorii DIICOT, cu șefi puși de guvernarea PNL, au omorât acest dosar 10 august, iar tribunalul, nu mai departe de ieri, i-a pus cruce, respingând cererea de redeschidere?

Florin Cîțu: Da. Observăm un pattern: avem mineriadele nerezolvate, nu știm cine a tras în noi la Revoluție și se pare că mai avem o situație în care iarăși rămânem fără răspunsuri.

Dan Tăpălagă: Cu o diferență, dacă îmi permiteți. Acest dosar a fost închis sub o guvernare PNL. Și ce se mai poate face? Ați identificat o soluție?

Florin Cîțu: Deocamdată nu. O să vorbesc astăzi eu el. Ieri am avut discuția, dar e adevărat că toți am văzut, am văzut la televizor ce s-a întâmplat. Așa cum am văzut și la Revoluție, așa cum am văzut și la mineriade, așa am văzut și aici. Trebuie să vedem ce nu merge, de ce nu putem – se pare iarăși – ca cei vinovați să plătească. Și asta va trebui să îmi spună ministrul Justiției, care sunt soluțiile pentru a nu avea astfel de probleme în viitor. Aștept de la ministrul Justiției să vină cu o propunere.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te