Cherecheș are „ținta pe spate”. Alina Gorghiu: „Legea împotriva fugarilor i se va aplica și lui”

DE Alin Crișan | Actualizat: 27.11.2023 - 19:51
Cherecheș are „ținta pe spate”. Alina Gorghiu: „Legea împotriva fugarilor i se va aplica și lui” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cherecheș are „ținta pe spate”. Alina Gorghiu a declarat că legea împotriva fugarilor i se va aplica și lui.

SHARE

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș are „ținta pusă pe spate”. Alina Gorghiu a declarat că legea împotriva fugarilor i se va aplica și edilului.

Cherecheș are „ținta pe spate”. Alina Gorghiu: „Legea împotriva fugarilor i se va aplica și lui”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că legea prin care persoanelor care se sustrag de la executarea condamnărilor li se adaugă o nouă pedeapsă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani i se va aplica şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

"Astăzi (luni - n.r.) a fost dezbătut de Camera Deputaţilor, cameră decizională, proiectul de lege privind evadarea, iniţiat de Ministerul Justiţiei.

După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, anume între 6 luni şi 3 ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare. 

O lege bună, necesară, susţinută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnaţi găsesc diferite tertipuri pentru a nu-şi executa pedepsele în penitenciarele din România. E frustrant să vezi cum unii încearcă să scape de pedeapsa dată de o instanţă din ţară", a afirmat Alina Gorghiu într-o declaraţie de presă.

Citește și: Cătălin Cherecheș s-ar ascunde în Italia. Cu cine este acolo primarul condamnat pentru corupție

Ea a adăugat că legea se va aplica oricărui fugar care în termen de şapte zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare nu se va preda, inclusiv lui Cătălin Cherecheş

"Cel mai recent exemplu este Cătălin Cherecheş. Pentru că mulţi m-aţi întrebat, vă spun că legea i se va aplica atât condamnatului fugar Cherecheş, cât şi oricărui fugar (indiferent de numele lui) care în termen de şapte zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, după caz, nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei", a explicat ministrul.

Alina Gorghiu a mai precizat că va depune toate eforturile pentru a-i aduce înapoi în România pe fugari.

"Ca ministră a justiţiei, rămân preocupată de tema fugarilor şi, în limita atribuţiilor, voi depune toate eforturile pentru a-i aduce înapoi în România. Îmi doresc ca toate instituţiile statului să se implice, în limita competenţelor legale, în acest efort.

Citește și: Cum a fugit Cherecheș din țară? Verificarea buletinelor, la vamă, se face ”ochiometric”, cu o lupă

Cooperarea judiciară internaţională în materie penală este esenţială în activitatea Ministerului Justiţiei, mai ales în procedurile de extrădare/executare a mandatelor europene de arestare", a spus Gorghiu.

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te