Cererea lui Becali de reabilitare, admisă. Omul de afaceri va putea fi ales în funcții publice

DE Miruna Moldoveanu | 12.03.2021 - 16:13
Cererea lui Becali, admisă de ÎCCJ/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Solicitarea depusă de omul de afaceri Gigi Becali de a fi reabilitat a fost admisă vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Becali avea mai multe interdicţii după ce în anul 2015 a fost eliberat condiţionat din închisoare.

SHARE

„Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la: -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Opt asemănări între Meghan Markle și Prințesa Diana, mama prințului Harry

Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti. După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătorești prin care s-au pronunțat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea", este decizia de vineri a instanței supreme.

Cererea lui Becali de reabilitare, admisă de Instanța Supremă

Hotărârea ICCJ nu este definitivă.

Gigi Becali a mai făcut două cereri de reabilitare, ambele respinse anul trecut de către instanța supremă.

Citește și: Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

Omul de afaceri a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina. După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, Becali are mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, potrivit HotNews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te