Cel mai mare partid european cere Austriei să ne primească în Schengen. Reacția sfidătoare a Vienei

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.11.2023 - 16:54
Cancelarul ausytriac Nehammer - Foto: Profimedia Images

Cel mai mare partid european face presiuni asupra Austriei să ne primească în Schengen. Politicienii de la Viena nu dau niciun semn că ar pune vreun preț pe cererea unui partid european de tradiție.

SHARE

Cel mai mare partid european cere Austriei să ne primească în Schengen. Viena continuă să afișeze o reacție sfidătoare, după cum arată presa austriacă.

Adunarea Politică a Partidului Popular European a adoptat o rezoluţie, susţinută de PNL şi de UDMR, prin care cere aderarea cât mai rapidă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

Cel mai mare partid european cere Austriei să ne primească în Schengen

"Noi, Adunarea Politică a PPE, cea mai mare familie politică din Europa, solicităm guvernului Austriei să îşi reconsidere poziţia şi să accepte integrarea României şi a Bulgariei la Spaţiul de liberă circulaţie.

Îndemnăm, în acelaşi timp, toate partidele care fac parte din familia politică a PPE să îşi intensifice eforturile în vedere obţinerii aderării cât mai rapide a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen", se menţionează în comunicatul dat publicităţii de Siegfried Mureşan.

"Spaţiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României şi a Bulgariei. Aceasta este decizia corectă şi are susţinerea totală a Adunării Politice a PPE", se mai menţionează în textul citat.

Viena răspunde sfidător

Grupul PPE este cel mai numeros grup de tradiție din Parlamentul European. „Reprezentăm centru-dreapta și avem ca angajament crearea unei Europe mai puternice, de încredere care să își servească cetățenii. Scopul nostru este crearea unei Europe care să facă față competiției, un loc unde oamenii își pot construi viața pe care și-o doresc”, potrivit prezentării PPE.

Newsweek a scris, în repetate rînduri, că Viena nu are nicio intenție să ne accepte în Schengen. Nici partidul cancelarului Nehammer, nici opoziție, nici populația.

Citește și: Austria, de neclintit să ne lase în Schengen, deși UE dă 15 miliarde € pentru gestionarea migrației

66% dintre austrieci sunt contra migrației, astfel că România își ia adio de la Schengen. România e ținută afară de Austria sub pretextul că nu oprește migrația.

Este un mandat clar pentru guvernul federal: 66% dintre austrieci sunt de părere că guvernul federal nu face suficient pentru a combate imigrația ilegală, potrivit unui nou sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei publice INSA

Citește și: Adio, Schengen pentru România! 66% dintre austrieci s-au săturat de migrație. Guvernul se va supune

Următoarea reuniune a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) în care s-ar putea supune la vot aderarea României şi a Bulgariei la zona liberă de circulaţie va avea loc la Bruxelles, pe 4 şi 5 decembrie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te