Birchall, pe urmele lui Tudorel: se reia procedura de selecție a procurorului general

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.04.2019 - 11:48
Ana Birchal e ministru interimar al Justiției. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, într-o declaraţie la sediul Ministerului Justiţiei, că procedura de selecţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi din nou reluată.

SHARE

Pe 10 aprilie, Ministerul Justiției a anunțat că a demarat o nouă procedură de selecție a procurorului general, după ce ministrul Tudorel Toader i-a respins pe toți cei patru candidați la interviuri. Noua procedură avea programate interviurile pe 7 mai, iar candidații au putut depune cereri de înscriere până la data de 25 aprilie 2019 (inclusiv), ora 17,30 Ministerul Justiției. Candidații participanţi la selecţie urmau să susțină, în perioada 06 – 07 mai 2019, un interviu cu ministrul justiției .

"Am decis revocarea, cu efecte imediate, a următoarelor proceduri: 1. procedura de selecţie a procuroilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcţia de procuror general al Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 2 procedura de selecţie a adjunctului membrului naţionale la Eurojust. Precizez că faptul că procedurile de selecţie vor fi reluate în perioada imediat următoare. Detaliile referitoare la depunerea dosarelor de candidaturi, calendarul procedurilor şi alte informaţii de interes vor fi comunicate în timp util", a declarat Ana Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei.

Ministrul interimar al Justiţiei a mai anunţat că va participa primul summit SUA-UE, de la Bruxelles, în domeniul energiei. "Am confirmat participarea la acest summit de mai bine de o lună de zile şi cu această ocazie voi avea şi o întâlnire bilaterală cu un membru marcant al Administraţiei Trump", a completat Ana Birchall.

Este pentru a doua oară când procedura de selecţie a procurorului general al României este reluată.

Din 12 aprilie a fost demarată şi cea de-a doua procedură de selecţie pentru funcţia de procuror general. În cadrul acesteia, s-au înscris de data aceasta procurorul militar Ionel Corbu, cel care a instrumentat dosarul privind mitingul din 10 august 2018, şi, din nou, procurorul Gabriela Scutea, fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi.

Marţi, 30 aprilie, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că se va relua iarăşi această procedură.

Mandatul fostului procuror general Augustin Lazăr a expirat pe 27 aprilie, Secţia pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistarturii stabilind ca în funcţia de procuror general interimar, pentru o perioadă de două luni, să fie numit Bogdan Licu, adjunctul lui Lazăr.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -